Δεν ήταν, δα και... επαγγελματίας της πολιτικής! Το αντίθετο, μάλιστα, η Χριστίνα Ταχιάου που συμπαρατάχθηκε με Το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη ήταν ακριβώς το αντίθετο από τη γνωστή εικόνα του πολιτικού.


Είτε με ποδήλατο, είτε με βέσπα, χωρίς αστυνομικό φρουρό, επί επτά μήνες όργωνε την Α Θεσσαλονίκης και κατέθετε ερωτήσεις στη Βουλή. Χθες βράδυ, όμως, μετά τον καταποντισμό του κόμματος στο οποίο ανήκει, έμεινε εκτός Κοινοβουλίου.

Ήταν φυσικό όλοι να τη ρωτούν (ειδικά στα sosial media, όπου είναι ιδιαίτερα ενεργή πριν... πολιτευθεί) πώς αισθάνεται (σ.σ. τι αστεία ερώτηση, αλήθεια, ειδικά όταν την απευθύνουν δημοσιογράφοι. Είναι δυνατό να αισθάνεται... υπέροχα;). Κι εκείνη απάντησε στο Facebook, ως εξής:

"Δεν ξέρω τι ακριβώς να απαντήσω όταν με ρωτάτε αν εκλέχτηκα. Παραθέτω αυτό που έγραψε ο Νίκος σχετικά.

Νικόλαος Ταχιάος
Η Christina Tachiaou είναι πολύ διαφορετικός άνθρωπος από μένα. Δεν είναι καθόλου εκρηκτική, όπως είναι η αφεντιά μου, της αρέσουν άλλα πράγματα, άλλος τρόπος ζωής. Διάλεξε να συμπαραταχθεί με τον Θεοδωράκη. Μολονότι σέβομαι τους ψηφοφόρους του και εκτιμώ τις προθέσεις τους, όχι όμως πάντοτε τον ζήλο του νεοφώτιστου που επιδεικνύουν, όπως ήταν φυσικό, δεν την ακολούθησα. Πως θα μπορούσα, άλλωστε, έχοντας μία ιστορία στο πεδίο της πολιτικής, που έχει ήδη συμπληρώσει τριακονταπενταετία; Κι εξάλλου, ούτε ο αρχηγός της με πείθει, ούτε μου αρέσουν οι ερμαφρόδιτες καταστάσεις.
Την παρακολούθησα, όμως, εξ' αποστάσεως. Και αισθάνομαι περήφανος γι' αυτήν, γιατί στους επτά μήνες που υπήρξε βουλευτής στάθηκε παλικάρι. Ειδικά στο "δημοψήφισμα", όταν άλλοι λούφαζαν και περίμεναν στο κατώφλι του ΣΥΡΙΖΑ.
Το εκλογικό σύστημα, δηλαδή η ιδιότυπη συμπεριφορά των τετραεδρικών και η αναγκαστική εκλογή του αρχηγού στην Α' Θεσσαλονίκης την ωθούν -κατά 99,99%- εκτός Βουλής. Το γεγονός με στεναχωρεί πολύ, όσο κι αν είμαι ο ίδιος μαθημένος σε τέτοια γεγονότα.
Θα το ξεπεράσει, την ξέρω".

Για όσους δεν... παροικούν στην Ιερουσαλήμ, εμείς να εξηγήσουμε ότι η Χριστίνα Ταχιάου είναι αδελφή του Νίκου Ταχιάου, στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, πρώην αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης.