Στην αντεπίθεση περνά το ΚΘΒΕ στον... πόλεμο με τον Γιάννη Βούρο. Το δ.σ. εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία, παρά το ότι δηλώνει πως δεν προτίθεται να μπει σε διάλογο, τονίζει πως και η παραγωγή ...

...Alexander the Great κόστισε παραπάνω από όσα λέει ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής και ότι ο ίδιος υπέγραψε τρεις αμειβόμενες συμβάσεις αντί για δύο που είχε το νόμιμο δικαίωμα.

Η πλήρης ανακοίνωση του ΚΘΒΕ έχει ως εξής:

"Το Δ.Σ. εκφράζει τη λύπη του για το απαράδεκτο ύφος και τον τόνο της απάντησης του απελθόντος καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Βούρου σε στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Αναστασάκης ως προς τα πεπραγμένα της προηγούμενης διεύθυνσης. Το Δ.Σ. δηλώνει ότι δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να μπει σε έναν διάλογο αυτού του επιπέδου, που δεν αρμόζει σε έναν χώρο πολιτισμού.

Το Δ.Σ. υπογραμμίζει ότι όλες οι συμβάσεις (συμπεριλαμβανομένων και των παλαιότερων) αναρτώνται πλέον στη Διαύγεια και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου (https://diavgeia.gov.gr). Έτσι, προκύπτει ότι η παραγωγή του Alexander the Great κόστισε 529.421,22 € (με εισπράξεις 75.307,44 €) και όχι 60.311,48 €, όπως ισχυρίζεται ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής• ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, υπέγραψε τρεις αμοιβόμενες συμβάσεις μέσα στο έτος 2014, κατά παράβαση του ιδρυτικού νόμου του Κ.Θ.Β.Ε., που επιτρέπει μέχρι δύο συμβάσεις ετησίως".