Το χθεσινό ατύχημα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, με μια ηλικιωμένη που έπεσε σε φρεάτιο όταν υποχώρησε κι έσπασε από το... βάρος της μια πλάκα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο δρόμο είχε... συνέχεια: Σχετικό θέμα αποσύρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο!


Επρόκειτο να συζητηθεί η διάθεση ποσού 17.000 ευρώ στην Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε. που εκδίδει τις εφημερίδες "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη" για να οργανωθεί... συναυλία, στα επίσημα εγκαίνια του πεζόδρομου (που λειτουργεί εδώ και μήνες), αλλά το θέμα αποσύρθηκε.

Σύμφωνα με το thestival.gr, "μόλις το θέμα συμπεριελήφθη προς ψήφιση στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκλήθηκαν αντιδράσεις στο εσωτερικό της διοικούσας παράταξης, αλλά και σε μέσα ενημέρωσης που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία. Οι αντιδρώντες βλέπουν πίσω από την κίνηση αυτή παρέμβαση του πρώην αντιδημάρχου Χασδάι Καπόν, ο οποίος έχει αναλάβει τη θέση του συμβούλου οικονομικής ανάπτυξης της εφημερίδας «Μακεδονία»".

Μετά τις αντιδράσεις, το θέμα αποσύρθηκε από τη σημερινή ημερήσια διάταξη, με πρωτοβουλία του προέδρου του Συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως "πρέπει να διαφυλάξουμε τη σχέση μας με τα μέσα ενημέρωσης από εντάσεις ή από αιωρούμενες υπόνοιες περί χαριστικών πράξεων" κι ότι "η εισφορά του ποσού που προβλέπεται στην εισήγηση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης προφανώς δεν σώζει το έντυπο ούτε ανακουφίζει την ιδιοκτησία από τα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει". 

Υπογράμμισε, δε, ότι "η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από την ύπαρξή των ΜΜΕ και όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην ενίσχυσή τους. Κυρίως από τα έντυπα μέσα που είναι αυτά που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα και δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης, εφ' όσον έχουν ως μέλημά τους να διατηρούν τις θέσεις εργασίας –τόσο των δημοσιογράφων όσο και του διοικητικού προσωπικού". Υπό την έννοια αυτή, πρέπει να υπάρχει ακώλυτη σχέση συνεργασίας με όλους, χωρίς να επηρεάζεται η αυτοτέλεια και η ελευθερία του τύπου.

Υποστήριξε ότι "το συγκεκριμένο θέμα, με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε, αδικεί την προσπάθεια για την επίτευξη αμοιβαίως επωφελών συνεργασιών με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και βέβαια με το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης".

Στη δική του τοποθέτηση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, διευκρίνισε ότι "τα επίσημα εγκαίνια του πεζοδρόμου αναβάλλονται", λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αθ. Παππάς, αναφερόμενος σε τυχόν κακοτεχνίες, είπε ότι θα ελεγχθούν όλα. Όσο για το συγκεκριμένο περιστατικό με το φρεάτιο που υποχώρησε και τραυματίστηκε η ηλικιωμένη, υποστήριξε ότι αυτό έγινε επειδή από εκεί περνούν φορτηγά για να κάνουν φορτοεκφορτώσεις των καταστημάτων που βρίσκονται στον πεζόδρομο...