Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δε θα είναι, τελικά, μεταξύ των υποψηφίων για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας. Αποφάσισε να μην κατεβάσει, τελικά, υποψηφιότητα.


Με γραπτή ανακοίνωση, δηλώνει πως... αναθεωρεί το ενδιαφέρον του και, με προσεκτικές εκφράσεις όσον αφορά το δικαίωμά του να είναι υποψήφιος, αποφεύγοντας να προφέρει καν τη λέξη, δηλώνει πως θα στηρίξει τον νέο πρόεδρο και του εύχεται να οδηγήσει την παράταξη και την πατρίδα μπροστά.

Η πλήρης δήλωση του προέδρου του πολιτικού σχηματισμού "ΠΑΤΡΙΔΑ" είναι η εξής:

«Στα δύσκολα ποτέ δεν λιγοψύχησα. Πάντα πρώτος, πάντα νικητής, πάντα ενωτικός. Έχοντας δίπλα μου το λαό που ποτέ δεν πρόδωσα και όχι κομματικούς ή οικονομικούς κηδεμόνες. 
Τις τελευταίες ημέρες για μία ακόμη φορά έγινα μάρτυς ασφυκτικών πιέσεων και μεροληπτικών σε βάρος μου συμπεριφορών. Η διαδικασία από διάφορα ποικιλώνυμα κέντρα εκλογής Προέδρου εκφυλίστηκε, φτάνοντας στα όρια της γελοιότητας.
Ο διχασμός παραμονεύει.
Ανησυχώ. Θλίβομαι. 
Με αίσθημα λοιπόν ευθύνης αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος αλλά και για την ανάγκη διαφύλαξης της ενότητας αναθεωρώ το ενδιαφέρον μου για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και εύχομαι στο νέο Πρόεδρο τον οποίο θα στηρίξω να ενώσει και να οδηγήσει την Παράταξη και την Πατρίδα μπροστά».