Δυο μεταλλωρύχοι λιποθύμησαν, σήμερα, μέσα στις στοές στις Σκουριές, όπου πραγματοποιούν διαμαρτυρία μετά την απόφαση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. να τους θέσει σε διαθεσιμότητα λόγω του παγώματος της επένδυσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Πρόκειται για δύο εργαζόμενους 54 και 45 χρόνων. Ο ένας, ο 45χρονος, μεταφέρθηκε με δικά μας μέσα στη Θεσσαλονίκη για εξετάσεις και για τον άλλον επιλήφθηκε ο γιατρός και οι νοσηλευτές εδώ του τμήματος υγιεινής και ασφάλειας. Τώρα είναι στο σπίτι του», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος των εργατοτεχνιτών στα μεταλλεία Κασσάνδρας, Γιώργος Χατζής.

Στις υπόγειες στοές παραμένουν έγκλειστοι για πολλές μέρες υπογείτες σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενημέρωσαν συνάδελφοί τους μεταλλωρύχοι. Σήμερα τους επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπυλος και δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους. Συνοδευόταν από τον πρόεδρο του ΕΚΘ, Παν. Τσαραμπουλίδη.

Αύριο Σάββατο, μέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, οι μεταλλωρύχοι της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.  με τις οικογένειές τους, θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και στην πορεία των συνδικαλιστικών σωματείων προς το Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης της ΔΕΘ, όπου ο πρώην πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, θα μιλήσει σε εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

Να σημειωθεί ότι, την ίδια ώρα, σε άλλο σημείο, συγκέντρωση και πορεία προς τη ΔΕΘ θα κάνουν πολέμιοι της επένδυσης από την περιοχή της Ιερισσού.