Ποσό ύψους 500.000 ευρώ δήλωσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ότι κατέβαλε στα δημόσια ταμεία, γυναίκα επιχειρηματίας που αναφέρεται στον φάκελο με καταγγελίες περί εγκληματικής οργάνωσης.

 

Ο επιχειρηματίας φέρεται να διευκόλυνε σε διακίνηση και απόκρυψη παράνομων χρημάτων, στοιχεία που αποτέλεσαν την αιτία για πρόσφατη κατάθεση σε κλιμάκιο εισαγγελέων του πρώην στελέχους τεχνικών υπηρεσιών της HSBC Ερβέ Φαλτσιανί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εν λόγω επιχειρηματίας προσήλθε στην Εισαγγελία σήμερα, δύο ημέρες μετά την σχεδόν 10ωρη κατάθεση Φαλτσιανί στο Παρίσι ενώπιον τεσσάρων εισαγγελέων με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο και ζήτησε να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό που του καταλογίζεται ως φόρος από αδήλωτα εισοδήματα που φέρεται να εντοπίστηκαν μέσω των στοιχείων της "λίστας Λαγκάρντ".

Το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου περιλαμβάνεται στην λίστα καταθετών της HSBC στην Ελβετία, που προέρχεται από το σύνολο του υλικού που υπέκλεψε από την άλλοτε εργοδότρια του τράπεζα ο Ερβέ Φαλτσιανί.