«Ο δικός μας ο ρόλος είναι να βρούμε ένα χώρο που ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είμαστε με τους αδικημένους, ότι είμαστε με τα κοινωνικά στρώματα που έχουν υποφέρει μέχρι τώρα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Ερωτηθείς αν φοβάται τις κοινωνικές αντιδράσεις όταν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να εφαρμόσει τα επώδυνα μέτρα του νέου μνημονίου σημειώνει: «Βεβαίως θα υπάρχουν κοινωνικές αντιδράσεις. Η συλλογικότητα δεν τελειώνει ποτέ, η πολιτική δεν τελειώνει ποτέ, η κοινωνική διαμαρτυρία δεν τελειώνει ποτέ. Κάνουμε και διορθωτικές κινήσεις και προχωράμε μια ανάπτυξη που έχει όχι μόνο ποσοτικά στοιχεία αλλά και ποιοτικά στοιχεία που ενισχύει τους ανθρώπους που έχουν υποφέρει πιο πολύ».

Ο κ. Τσακαλώτος τονίζει ότι «κάτι έχει αλλάξει στην Ευρώπη με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα δείχνει στους Ευρωπαίους πως έκανε μεν «έναν δύσκολο συμβιβασμό αλλά συγχρόνως έχει την ικανότητα να πάρει ριζοσπαστικά μέτρα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, στην υγεία, στην κοινωνική οικονομία» σημειώνει.

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζει: «Με τη Νέα Δημοκρατία νομίζω όλοι το έχουνε αποκλείσει. Εγώ νομίζω ακόμη και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΠΟΤΑΜΙ θα είναι πάρα πολύ δύσκολη μια τέτοια συγκυβέρνηση. Βεβαίως θα είναι θέμα συλλογικών αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνουμε, αλλά έχω μια πολύ μεγάλη ένσταση ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία που χτίσανε την κοινωνική τους βάση πάνω στο πελατειακό σύστημα και στην φοροδιαφυγή θα μπορέσουν να αλλάξουν  και τώρα να αντιμετωπίσουν αυτά τα πολύ σημαντικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία».