Παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά τη συνεργασία της με τους φορείς της Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε την Έκθεση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στη σημερινή του συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.

 

«Το μείζον είναι ότι πετύχατε να συνεργαστείτε και να συνεννοηθείτε» είπε, τονίζοντας πως οι συνεργασίες μπορούν να αποδώσουν παραγωγικά αποτελέσματα στην πόλη.

Υπογράμμισε επίσης πως η ΔΕΘ αποτελεί ένα αξιόπιστο βήμα για να αναλύσει κανείς σε πολιτικό επίπεδο τις θέσεις του και τις προτάσεις του για την επόμενη μέρα, ενώ ανέφερε πως πέρα από τον εκθεσιακό της ρόλο αποτελεί και μια μεγάλη γιορτή για τη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, παρουσίασε στον κ. Μεϊμαράκη τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για τα τελευταία έτη, αλλά και τους στόχους διεθνοποίησή της για το επόμενο διάστημα. Με τη σειρά του ο διευθύνων σύμβουλος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις «Μαγεμένες» και την πολιτιστική διάσταση που δόθηκε φέτος στη διοργάνωση, επισημαίνοντας τη μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε από την εταιρεία μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

Στη συνέχεια, ο κ. Μεϊμαράκης έκανε την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ. Στο περίπτερο της αστυνομίας του παραδόθηκε αναμνηστική πλακέτα.

Ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, περίμενε τον κ. Μεϊμαράκη στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη σύζυγό του.

Ευχάριστη έκπληξη για τον κ. Μεϊμαράκη η φανέλα με το όνομα.. “Νεϊμαράκης” στο περίπτερο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ήταν σαφής η αναφορά στη φωτοσοπιά με το… μαλλί του Νεϊμάρ και τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας, την οποία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δέχτηκε με γέλια…

Χθες, ήταν πάρα πολλά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που παρακολούθησαν την ομιλία του κ. Μεϊμαράκη προς τις παραγωγικές τάξεις, στο πλαίσιο τη ΔΕΘ. Φυσικά ήταν όλοι οι βουλευτές Α και Β Θεσσαλονίκης. Τόσο οι παλιοί (όπως οι Καλαφάτης και Ορφανός), όσο και οι νέοι (Σάπικα, Ζέρβας, Εξαδάκτυλος κ.λπ).

Ανάμεσα στα στελέχη και η… παλιά φρουρά: Ο πρώην υπουργός Σωτήρης Κούβελας, που έγινε πρόσφατα για… τρίτη φορά παππούς από τον γιο του, δημοτικό σύμβουλο και νομικό, Δημήτρη. Αυτήν τη φορά, το παιδί ήταν… κορίτσαρος!

Τα φλας άστραψαν πολλές φορές πάνω στην πρώην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, που επέλεξε λευκό σύνολο.

Όσο για την Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν στα κέφια της, όπως διαπίστωσε κι ο Ν. Δένδιας…

Αυτό, πάντως, που τράβηξε τα βλέμματα, ήταν οι σέλφι που δέχτηκε να βγάλει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με ΟΝΝΕΔίτες και νεολαίους που έσπευδαν να του σφίξουν το χέρι!

O φωτογραφικός φακός της Σίσσυς Βασιλειάδου (δικές της είναι οι φωτογραφίες και όσοι τις ξεσηκώσουν παρακαλούνται να αναφέρουν το όνομά της) από το www.photoreportage.gr, συνέλαβε ένα τετ α τετ του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με τον μητροπολίτη Άνθιμο.

Παρών στην ομιλία και ο κ. Πλεύρης. Όσο για την… πλάτη της φωτογραφίας ανήκει στην νεοεισελθούσα στα ψηφοδέλτια της Α Θεσσαλονίκης, Σύνθια Σάπικα.

Από τις Βρυξέλλες στην αγαπημένη της Θεσσαλονίκη, από όπου άρχισε τα δημοσιογραφικά της βήματα, η Μαρία Σπυράκη.