Με δύο σίγουρες υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου του κόμματος ξεκίνησε αυτή η εβδομάδα για τη ΝΔ.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχουν πάρει ήδη θέση στην κούρσα διαδοχής και τώρα μένει να δούμε αν θα υπάρξουν κι άλλα πρόσωπα που θα θελήσουν να θέσουν υποψηφιότητα.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος δέχεται πιέσεις από βουλευτές και στελέχη να είναι υποψήφιος και αναμένεται από σήμερα και μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα να ανακοινώσει την οριστική του απόφαση.
Βουλευτές από κάθε εκλογική περιφέρεια έχουν εκφραστεί υπέρ της συνέχισης της προεδρίας από τον κ. Μεϊμαράκη. Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του βουλευτή Α Θεσσαλονίκης, Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος -πριν ακόμη τεθούν άλλες υποψηφιότητες- είχε εκφράσει την προτίμησή του αυτή, μέσω Facebook. Και σήμερα, σε δυο ραδιοφωνικές του παρεμβάσεις, στο Πρακτορείο Fm και στο 102 Fm της ΕΡΤ, υπογράμμισε πως "η παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξασφαλίζει, στη Νέα Δημοκρατία, τρία χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για την επόμενη μέρα: Τη σύνθεση της παράταξης, το ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, τη μαχητικότητα, αφού και στα δύσκολα ήταν παρών".

Αντίστοιχα οι κ.κ Μάκης Βορίδης και 'Αδωνις Γεωργιάδης θα συναποφασίσουν ποιος από τους δύο θα θέσει υποψηφιότητα, ενώ επιστολή προς τα μέλη της Πολιτική Επιτροπή, με την οποία τους ζητά στήριξη για μια δική του ενδεχόμενη υποψηφιότητα, έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Επίσης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς Μάρκος Πανέτας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει την ερχόμενη Παρασκευή και προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους είναι να έχουν τις υπογραφές 50 μελών της Π.Ε. ή του 1/10 των μελών του τελευταίου συνεδρίου.