«Ελάτε να ενώσουμε τα χέρια για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά, στο βάθρο που της αξίζει, ελάτε να παλέψουμε μαζί για να διορθώσουμε τα λάθη, να αποκαταστήσουμε την εικόνα μας, να φτιάξουμε μία κοινωνία με χαμόγελο».

Με αυτά τα λόγια από το Ρέθυμνο όπου περιόδευσε σήμερα το μεσημέρι μέχρι νωρίς το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάλεσε όλους του πολίτες όπως είπε, σε όλη τη χώρα να σκεφτούν πιο μέλλον τους ανήκει για ποια Ελλάδα θα ήθελαν να αγωνιστούν. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι: «... δεν γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει και ποια προβλήματα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει και αντί να πει πως θα αγωνιστεί για το καλύτερο, περιόδευε και έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια κάνοντας τους εταίρους να χορεύουν».

Η πραγματικότητα, όμως, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν τελικά άλλη, και ο χρόνος να περάσει με διαπραγματεύσεις που κράτησαν καιρό, όχι όπως είπε επειδή πολεμούσαν για την αλλαγή της κατάστασης, αλλά διότι: «όποτε τους γνωστοποιούσαν κάτι καινούργιο, έπρεπε να γυρίσουν στην Αθήνα, να μάθουν γιατί ακριβώς πρόκειται, τι εννοούν οι εταίροι και να ξαναγυρίσουν πίσω». Αυτή η κατάσταση κόστισε πολλά σε παραλήψεις, σε χρήματα που δεν δόθηκαν όπου έπρεπε, σε επιδοτήσεις που δεν ολοκληρώθηκαν και σε καθυστερήσεις με μεγάλο κόστος.


από το ΑΠΕ-ΜΠΕ