Επεισόδια, μεταξύ ομάδων προσφύγων σημειώθηκαν, πριν από λίγο, στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ των συνόρων Ελλάδας και Σκοπίων. Για άγνωστο λόγο, ομάδες προσφύγων άρχισαν να γρονθοκοπούνται.


Στο σημείο έχει τοποθετηθεί αγκαθωτό πλέγμα, για να μην μπορούν οι πρόσφυγες να πλησιάζουν τις γραμμές των τρένων και να γίνονται τα δρομολόγια. Επίσης, υπάρχουν μόλις 10 τουαλέτες κι άλλες τόσες ντουζιέρες, ενώ οι πρόσφυγες, αυτήν την ώρα, είναι πάνω από 2.000!

Για εικόνες ντροπής έκανε λόγο, πριν από λίγο, στον Σκάι, η αντιδήμαρχος της περιοχής. Μίλησε για αισχροκέρδια, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι καντίνες, στην περιοχή, πουλούν... 3 ευρώ την πατατόπιτα και 5 ευρώ το σάντουιτς με σουβλάκι, ενώ η αγορά μιας ατομικής σκηνής κοστίζει... 35 και 40 ευρώ! Πακιστανοί έχουν στήσει πάγκους και πουλούν παπούτσια - μαϊμούδες και μπουφάν και εξαφανίζονται με το που κάνουν την εμφάνισή τους αστυνομικοί.

Την κατάσταση επιτηρεί διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο ελληνικό έδαφος. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι είναι μικρός ο αριθμός της εντόπιας δύναμης, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν επιστρατευτεί διμοιρίες των ΜΑΤ και από άλλες περιοχές της χώρας.