Όλα τα βλέμματα πέφτουν, σήμερα, στις 9 το βράδυ, στο στούντιο 3 του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Εκεί θα δοθεί η τηλεμαχία Τσίπρα – Μεϊμαράκη…

 

Οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων συμφώνησαν σε αλλαγές στη διαδικασία, με την ελπίδα η τηλεμαχία να αποκτήσει ζωντάνια και να αποφευχθεί η επανάληψη της προηγούμενης τηλεμαχίας που κατά γενική ομολογία έγινε μόνο γιατί έπρεπε να γίνει.

Το σκηνικό παραμένει ίδιο, αλλά αντί για επτά θέσεις, θα υπάρχουν δυο πόντιουμ: Ένα για τον κ. Τσίπρα και ένα για τον κ. Μεϊμαράκη. Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των έξι δημοσιογράφων σε δύο θεματικές ενότητες -εσωτερική πολιτική και εξωτερική πολιτική- έχοντας τη δυνατότητα να κάνουν τρία σχόλια σε ισάριθμες απαντήσεις του άλλου, δείχνοντας «κόκκινη κάρτα».

Επίσης ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει το δικαίωμα να κάνει μια ερώτηση στον άλλο πολιτικό αρχηγό και θα δίνεται και η δυνατότητα για σχόλιο του ερωτώντος αρχηγού επί της απάντησης διάρκειας 0:30΄.

Δικαίωμα δύο ερωτήσεων θα έχει και ο δημοσιογράφος - συντονιστής ενώ τέλος κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει 2:00΄ να απευθύνει το καταληκτικό του μήνυμα.

Ο σκηνοθέτης, αυτήν τη φορά, θα μπορεί δείχνει και τις αντιδράσεις του ενός πολιτικού αρχηγού, την ώρα που μιλά ο άλλος.