Οικονομικά είναι, ως επί το πλείστον, τα πρώτα θέματα των σημερινών εφημερίδων. Κάποιες επιλέγουν να προτάξουν το μεταναστευτικό.

 

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Μάχες με Αφγανούς στη Μυτιλήνη"

Η εφημερίδα υπογραμμίζει: “Σκηνικό πολέμου, με βίαιες συγκρούσεις αστυνομικών και κατοίκων με χιλιάδες παράτυπους μετανάστες, που -στην περίπτωση της Μυτιλήνης- επιχείρησαν να καταλάβουν πλοίο της γραμμής απαιτώντας να φύγουν αμέσως για τον Πειραιά, έχει στηθεί τις τελευταίες ώρες σε Λέσβο και Κω”.

ΕΘΝΟΣ: "Και τώρα οι δυο τους. Τσίπρας-Μειμαράκης σε διαρκή μονομαχία με φόντο την ισοπαλία στα γκάλοπ"

“Ενα πολυδαίδαλο παζλ στο οποίο κάθε κίνηση από σήμερα μέχρι τις κάλπες μπορεί να αποβεί μοιραία έχουν μπροστά τους οι δύο βασικοί αντίπαλοι της προεκλογικής μάχης που ετοιμάζονται για την τελική σύγκρουση. Και ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αν και ξεκινούν από διαφορετικές «παραστάσεις» συσπείρωσης των κομμάτων τους, προσέρχονται στην κούρσα των τελευταίων δεκαπέντε ημερών στοχεύοντας στο ίδιο κοινό, αυτό των αναποφάσιστων του 12% -ποσοστό που ξεχωρίζει στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και προβληματίζει έντονα τα επιτελεία της Κουμουνδούρου και της Συγγρού”, γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γέροντας ακριτικού νησιού του Αιγαίου: Από σήμερα να ανάβετε ένα κεράκι για την Ελλάδα

Η εφημερίδα προτάσσει τα λόγια γέροντα από νησί του Αιγαίου, σύμφωνα με τον οποίο “οι μετανάστες δίχως να το καταλαβαίνουν φέρνουν πιο γρήγορα από τις ρημαγμένες πατρίδες τους το μήνυμα της πολεμικής σύγκρουσης Ελλάδος- Τουρκίας, την διάλυση της Τουρκίας και την διάλυση της EE. Ο Ουρανός συνωμοτεί να σωθεί από σήμερα η Ελλάδα”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φορο-παγίδα για χιλιάδες συνταξιούχους"

Η εφημερίδα τονίζει: “Μια απίστευτη φοροπαγίδα έστησαν οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων ηλικίας άνω των 65 ετών. Η παγίδα στήθηκε μέσω των τεκμηρίων διαβίωσης και έχει ως συνέπεια άλλοι από τους συνταξιούχους αυτούς να καλούνται να πληρώσουν άδικα ειδική εισφορά αλληλεγγύης κι άλλοι να υποχρεώνονται να καταβάλουν ειδική εισφορά αλληλεγγύης μεγαλύτερη από αυτήν που θα έπρεπε κανονικά να πληρώσουν”!

ΕΣΤΙΑ: "Το κράτος πνίγει την ρευστότητα"

Η ΑΠΟΨΗ: Η μάχη της λίστας

Σύμφωνα με την εφημερίδα “πολιτικό στίγμα μέσω των Λιστών που θα συγκροτήσουν θα επιχειρήσουν να δώσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, κλείνοντας ταυτόχρονα εσωκομματικά μέτωπα που πιθανόν να δημιουργήσουν νέα προβλήματα στη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις κάλπες. Εκείνο που μένει να φανεί είναι αν θα καταφέρουν να επιβάλουν τις επιλογές τους αναίμακτα”...

Η ΑΥΓΗ: "Αφορολόγητο 12.000 ευρώ στις αγροτικές επιδοτήσεις"

Προεκλογικές υποσχέσεις στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας: “Οι αγροτικές επιδοτήσεις παραμένουν αφορολόγητες έως τα 12.000 ευρώ, ποσό που καλύπτει πάνω από το 90% των αγροτών. Αφορολόγητο παραμένει το σύνολο των αποζημιώσεων για φυσικές καταστροφές που πέρυσι φορολογήθηκε, όπως και οι επιδοτήσεις, με 13% από το πρώτο ευρώ. Έχει ολοκληρωθεί και προωθείται άμεσα το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2015, συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ”, λέει.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Σαββατοκύριακο: " Κραυγή απόγνωσης.Κουφή η Ευρώπη"

Στο μεταναστευτικό αναφέρεται η εφημερίδα και τονίζει: “Τα ευχολόγια και οι προγραμματικές διακηρύξεις της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βρίσκεται στην Ελλάδα δεν αποτελούν λύση στην εκρηκτική κατάσταση που βιώνουν τα νησιά του Αιγαίου. Ο ρατσισμός σηκώνει κεφάλι, η απελπισία των εκτοπισμένων προσφύγων χτυπάει κόκκινο και η αλληλεγγύη των κατοίκων επωμίζεται ένα βάρος που δεν της αναλογεί. Διχασμένη η Ε.Ε. παρακολουθεί το δράμα”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εκρηκτική κατάσταση στα νησιά"

Η εφημερίδα επισημαίνει: “Εκρηκτική είναι η κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι αρχές έχουν φτάσει στα όρια των δυνάμεών τους, στην προσπάθεια να αποτρέψουν γενικευμένες ταραχές. Χθες το πρωί στη Μυτιλήνη, όπου βρίσκονται περισσότεροι από 13.000 μετανάστες και πρόσφυγες, ξέσπασαν επεισόδια όταν περίπου 1.000 Αφγανοί επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εγκαίνια ΔΕΘ με το βλέμμα στις κάλπες

“«Η Ελλάδα και ο λαός μας δεν μπορούν να επιβιώσουν υπό όρους σταθερής δημοκρατίας και οικονομικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας πέρα κι έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακολουθώντας έναν μοναχικό δρόμο προς το άγνωστο και την αβεβαιότητα» τόνισε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκοπής Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας την 80ή Διεθνή Έκθεση.
Από την πλευρά της η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση «θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι εκλογές να διενεργηθούν άψογα». Από αύριο η ΔΕΘ θα γίνει το σημείο αντιπαράθεσης των κομμάτων με τις επισκέψεις των πολιτικών αρχηγών”, γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Δημοσκόπηση ψυχολογίας πλήθους βάζει δυναμίτη στην κάλπη

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Πρόσκληση και σε Τσίπρα για συγκυβέρνηση συνεννόησης και συναίνεσης"

Η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για την οποία τονίζει: “Πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε όλα τα κόμματα, τα οποία στηρίζουν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ, για να σχηματίσουν κυβέρνηση «συνεννόησης και συναίνεσης» θα απευθύνει ο Ευ. Μεϊμαράκης, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές”.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: " Μάχη έως το νήμα με προβάδισμα ΝΔ"

Η εφημερίδα παρουσιάζει δημοσκόπηση κι επισημαίνει: “Αυτή την εβδομάδα κερδισμένη βγήκε η Νέα Δημοκρατία. Συνοπτικά, εμφάνισε τα εξής οφέλη: ■ Αύξησε σημαντικά τη συσπείρωσή της, από ίο 70,5% στο 84,3%. ■ Ανέτρεψε το αρνητικό ισοζύγιο ανταλλαγών που είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ όλο το περασμένο οκτάμηνο μέχρι την περασμένη εβδομάδα. Τώρα εισπράττει περισσότερους ψηφοφόρους από όσους του δίνει (παίρνει περίπου 1,8% και του δίνει σχεδόν 1,1% του εκλογικού σώματος). ■ Εμφανίζει εισροές και από άλλους χώρους (όπως οι ΑΝ.ΕΛ. και το ΠΑΣΟΚ)”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Όποια κυβέρνηση και αν έρθει θα έχει πρόγραμμα αντιλαϊκό!"

“Να παγιδεύσουν το λαό σε μια συζήτηση που αφορά στην κυβέρνηση συνεργασίας της επόμενης μέρας, μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη, επιχειρούν αστικά κόμματα, αστικά επιτελεία και μηχανισμοί. Μέσα από αυτήν τη συζήτηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που διεκδικούν να είναι ο κορμός μιας αντιλαϊκής κυβέρνησης συνεργασίας, καθώς επίσης το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν να αναδείξουν ότι υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές για το λαό, ανάλογα με το ποιος θα συμμετέχει σε αυτήν”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: " Στο χαρτί Τσίπρα ποντάρουν οι Ευρωπαίοι"

“Σε προσωπικό στοίχημα νίκης απέναντι σε ένα σύστημα που «βρυχάται» πάνω από τον λαβωμένο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγάγει τις εκλογές της 20ns Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας”, λέει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: " Το κρυφό μονοπάτι του μεγάλου συνασπισμού"

Σύμφωνα με την εφημερίδα “στην Κουμουνδούρου κατανοούν ότι το ίδιο ακόμη βράδυ των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας θα πιεστεί για μετεκλογικές συνεργασίες. Και από το εσωτερικό της χώρας και από τους έξω. Ωστόσο, απορρίπτει κατηγορηματικά την ιδέα του «μεγάλου συνασπισμού». Κοινώς αποτάσσεται κάθε σχέδιο που εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίζει συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία”.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Να ξαναπάρει η πόλη την τύχη στα χέρια της

Σύμφωνα με την εφημερίδα “η Θεσσαλονίκη «διψάει» για τον απεγκλωβισμό της από το κεντρικό κράτος, κάτι που θα προσφέρει νέα πνοή στην πόλη. Είναι απολύτως επιτακτική η δημιουργία ενός νέου οικονομικού μοντέλου, κάτι που απουσιάζει πλήρως εδώ και χρόνια”.

ESPRESSO: " Η ιστορία με τα ζωντανά αγάλματα"

 

KARFITSA: Θέατρο σκιών στη Θεσσαλονίκη

Η εφημερίδα λέει ότι “μετά την απαξία των τελευταίων ετών, στις δεύτερες εκλογές του 2015 Τσίπρας και Μεϊμαράκης επιστρέφουν στη μάχη της Θεσσαλονίκης για να κερδίσουν τον «πόλεμο» αυτών των εκλογών”.

KONTRA NEWS: " Αρση ασυλίας του Μειμαράκη έχουν ζητήσει οι ανακριτές για το γιγαντιαίο σκάνδαλο των υποβρυχίων"

Η εφημερίδα γράφει: “Την άρση της ασυλίας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη καθώς και των Ευάγγελου Βενιζέλου, Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου, είχαν ζητήσει οι αρμόδιες δικαστικές αρχές μετά το ανακριτικό πόρισμα του ΥΠΕΘΑ, που ενέπλεκε και το σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τα υποβρύχια.
Σύμφωνα με το επίμαχο πόρισμα που πέρασε στα χέρια των ανακριτών και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στη Βουλή, η εμπλοκή του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Ευάγγελου Μεϊμαράκη, συνίσταται στη χρηματοδότηση του γερμανικού ομίλου HDW που είχε αναλάβει να υλοποιήσει την αμαρτωλή σύμβαση για την κατασκευή των υποβρυχίων παρά το γεγονός ότι δεν εκτελούσε τις εργασίες που προέβλεπε η σχετική συμφωνία”.

PRESS TIME: Φτάνει πια – τώρα ζητείται αξιοπρέπεια

“Η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο στάδιο. Περισσότερο από ποτέ, τα κόμματα επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι η ώρα για παιχνίδια και για προσωπικές φιλοδοξίες. Ούτε για νέα πειράματα. Ούτε για θολές διακυβερνήσεις”, τονίζει η εφημερίδα.

SPIRTO: Μαχαίρωμα με φρουρό του Βαρουφάκη

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “μια έξοδος με φίλους κατέληξε σε έναν ασύλληπτο καβγά, με μαχαιρώματα για τον φρουρό του Γ. Βαρουφάκη. Ο αστυνομικός κατέληξε στο νοσοκομείο όπως και δύο συνάδελφοι του και τρεις Αλβανοί, με τους οποίους καβγάδισαν μέσα αλλά και έξω από ένα μπαρ στο Γκάζι”.

STAR PRESS: Ανακρίσεις επωνύμων για τα όργια και την κόκα

“Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν, πλέον, οι αποκαλύψει του διπλού κυκλώματος πορνείας και διακίνησης ναρκωτικών στο Νησί των Ανέμων. Η«καυτή» ατζέντα που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτικές αρχές για τους βαθύπλουτους και πασίγνωστους πελάτες -από τον πολιτικό, τον επιχειρηματικό και τον καλλιτεχνικό χώρο- αρχίζει να γίνεται πια φύλλο και φτερό”, γράφει η εφημερίδα.

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: "Ο "Κανένας" επιστρέφει"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΟΡΑ: "Αυτός θα "ελέγχει" τη νέα κυβέρνηση!"

ΕΠΕΝΔΥΣΗ:" Δώρο το χρέος. Προεκλογικό ατού για τον Αλέξη Τσίπρα το "κλείδωμα" της ρύθμισης"

Η ΑΞΙΑ: " Τα 3+1 αγκάθια για τις τράπεζες"

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Καρασχέσεις-εξπρές για χρέη 6 δισ.ευρώ"

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Φόροι έως 46 δισ.ευρώ"