Τα Νεοδημοκρατικά και τα φορολογικά φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ανάβουν τα αίματα στη ΝΔ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: « πορεία στην… ομίχλη για τον Μεϊμαράκη, που ξέχασε γρήγορα την ήττα-σοκ και κάνει σχέδια για να παραμείνει στην προεδρία! Την απόφαση του υπηρεσιακού, που είχε συνομιλία (τηλεφωνική) με τον Καραμανλή, περιμένουν οι άλλοι «μνηστήρες» για να εκδηλωθούν».

ΕΘΝΟΣ: «Φόροι και τέλη με βάση την αξία του ΙΧ»

Η εφημερίδα σημειώνει: «νέο «μετρητή» για τους φόρους και τα τέλη στα αυτοκίνητα σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Κριτήριο θα είναι όχι ο κυβισμός, αλλά η εμπορική αξία που θα καθορίζει το ύψος του τέλους ταξινόμησης και των τελών κυκλοφορίας, καθώς και το τεκμήριο διαβίωσης».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ανατροπές στην 35ετία για όλα τα Ταμεία»

Η εφημερίδα γράφει ότι: « «κλείδωσαν» 5 αλλαγές στο σύστημα συνταξιοδότησης με διατάξεις 35ετίας για εργαζόμενους πριν από το 1992. Αύξηση ορίων από 6 μήνες έως και 5 έτη. Ποιοι μπορούν να αποφύγουν τα επιπλέον χρόνια εργασίας και τι θα πληρώσουν για την αναγνώριση πλασματικών ετών».

ΕΣΤΙΑ: «Το Βερολίνο «ηγεμονεύει» την ΝΔ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «έντονες είναι οι διεργασίες και το παρασκήνιο για την επόμενη ημέρα του κυρίαρχου πολιτικού φορέα της Κεντροδεξιάς. Η μεταβατική προεδρία του κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκη έδειξε ότι αποσταθεροποιήθηκε από δηλώσεις βουλευτών ελάχιστες ώρες μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας»

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Παράταση και πέναλτι για τις συντάξεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «επιστροφή στα δύσκολα των Μνημονίων για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι μέσα στην εβδομάδα θα δουν τα πρώτα αποτελέσματα της περιστολής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Πώς οι μητέρες ανηλίκων «φορτώνονται» μέσα στο 2015 επιπλέον 5 έτη. Τι γίνεται με τους δημοσίους υπαλλήλους».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Προέχουν ΕΣΠΑ και συμμάζεμα του κράτους

“Ανοιχτά θέματα για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής γηση δημοσίων υπαλλήλων, το νέο μισθολόγιο, το ΕΣΠΑ και τα οικονομικά των OTA”, γράφει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ: «Απιστίες και αμαρτίες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «καζάνι που βράζει θυμίζει η Νέα Δημοκρατία, μετά τον συνωστισμό υποψηφίων προέδρων, που καθιστούν μετέωρη την υποψηφιότητα Μειμαράκη: ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αγνόησε τον Κώστα Καραμανλή –ο οποίος του ζήτησε να μην είναι υποψήφιος για την αρχηγία, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε τη στήριξή της στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη μετά το μνημόσυνο Μπακογιάννη».

ESPRESSO: Μίσος και πάθη για έναν πύργο

Η εφημερίδα αναφέρεται στη διαφορά του Αίαντα Μανθόπουλου και της πρώην συζύγου του για ένα ακίνητο που διαθέτουν. Όπως γράφει “αγοράστηκε στη Ρουμανία το 2005 και είχε μετατραπεί με χρήματα και των δύο σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο” και τώρα το διεκδικούν και οι δύο. 

KONTRA NEWS: «Η μεγάλη σύγκρουση Μητσοτάκηδων Καραμανλήδων»

Η εφημερίδα γράφει ότι «άγριος εμφύλιος ξέσπασε ανάμεσα στις δυό μεγάλες οικογένειες, του Καραμανλή και του Μητσοτάκη που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει τη Ν.Δ. σε πρώτη φάση στον κατακερματισμό και στη συνέχεια στη διάλυση».

SPIRTO: Η νύφη το ΄σκασε

Tο «Spirto», στο πρωτοσέλιδο του. αποκάλυπτε καλοκαιρινές φωτογραφίες της Ελένης Μενεγακη και του Ματέο Ποντζόπουλου από την Άνδρο, στις οποίες φαινόταν καθαρά ότι και οι δύο φορούσαν Βέρα στο δεξί. Σήμερα γράφει πως επιβεβαιώθηκε, επειδή ο γάμος έγινε.

STAR PRESS: Η βροχή εξαφάνισε τη θαυματουργή εικόνα της Αγίας Βαρβάρας

Όπως γράφει η εφημερίδα, τα νερά της βροχής και η λάσπη που μετακίνησαν, μπήκαν από πόρτες και παράθυρα στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Κεφαλονιάς και παρέσυραν ιερά αντικείμενα και εικόνες, μεταξύ των οποίων και την θαυματουργή εικόνα της Αγίας Βαρβάρας. Την απώλεια ανακοίνωσε ο εφημέριος του ναού.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κρίσιμη εβδομάδα για την αξιολόγηση»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στους ρυθμούς του τρίτου μνημονίου κινείται από σήμερα η κυβέρνηση, καθώς οι αρμόδιοι υπουργοί πρέπει να «τρέξουν» μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιούν τα προαπαιτούμενα».