Με τα φορολογικά ασχολούνται, σήμερα, στην πρώτη τους σελίδα, οι περισσότερες εφημερίδες. Κάποιες μιλούν για φοροεπιδρομή. Άλλες χαρακτηρίζουν “πιο δίκαιο” το νέο σύστημα…

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αρμαγεδδών στη φορολογία

Η φορολογία επισημαίνει τρία σημεία: “1. Σε ό,τι αφορά τη φορολογία εισοδήματος, στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η θέσπιση ενιαίας φορολογικής κλίμακας, που θα καλύπτει όλα τα εισοδήματα ανεξαρτήτως πηγής, με περισσότερα κλιμάκια και με συντελεστές που θα ξεκινούν από 5% και θα φτάνουν στο 50%. 2. Σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο όριο, αυτό θα διαμορφωθεί στο επίπεδο των «ορίων της φτώχειας». Σήμερα, τα όρια της φτώχειας είναι 4.608 ευρώ για τον άγαμο και 9.677 ευρώ για τον έγγαμο με δύο παιδιά, έως 14 ετών, με βάση τα στοιχεία του 2014. 3. Επίσης, σχεδιάζεται η κατάργηση των περίπου 700 φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει και οι οποίες επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό με ποσό που ξεπερνά τα 3,6 δισ. ευρώ”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Γενική επίθεση στη μεσαία τάξη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παγίδες και πρόσθετες επιβαρύνσεις κρύβει το σχέδιο ανατροπών στη φορολογία εισοδήματος που προανήγγειλε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τα εφετινά εισοδήματα που θα δηλωθούν στην Εφορία το 2016!".

ΕΘΝΟΣ: "Το σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "περί τα 3 εκατομμύρια εργαζομένων εκτιμάται ότι επηρεάζουν οι προωθούμενες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό. Επικεντρώνονται σε έξι ομάδες ασφαλισμένων. Σε ζώνη υψηλού κινδύνου εισέρχονται οι υψηλές συντάξεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σε εφαρμογή ο υπέρτατος νόμος των Σιωνιστών

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι “το "Υπερμνημόνιο" είναι ένα ευρύτερο σχέδιο υποβαθμιστικής ανάπλασης της ελληνικής κοινωνίας, όπου αυτοί που το έχουν φτιάξει πατώντας στις σαθρές βάσεις της ελληνικής οικονομίας, θα μας επιβάλλουν όσον αφορά τις οικονομικές συνιστώσες του, νέα δραστική μείωση των συντάξεων και μισθών, σε τέτοιο βαθμό, όπου οι συντάξεις θα διαμορφωθούν στο ποσό των 80 ευρώ και οι μισθοί στα 150 ευρώ μέχρι το 2020”!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αύξηση φόρων για ενοίκια και αγροτικά εισοδήματα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ενιαίοι φορολογικοί συντελεστές για όλες τις πηγές εισοδημάτων. Ζημιωμένοι όσοι έχουν έσοδα από γεωργικές δραστηριότητες και ακίνητα. Ενσωμάτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στη φορολογική κλίμακα με "ψαλίδισμα" στο αφορολόγητο όριο".

ΕΣΤΙΑ: "Έντονες διεργασίες στην Κεντροδεξιά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Νέα Δημοκρατία έχει απολέσει τέσσερις διαδοχικές εκλογές μέσα σε 12 περίπου μήνες. Ευρωεκλογές, δύο εθνικές εκλογές και ένα δημοψήφισμα. Κυριαρχεί πλέον η αίσθηση ότι ο κυρίαρχος πολιτικός φορέας της Κεντροδεξιάς, ανήκει σε προηγούμενη εποχή, αυτή της Μεταπολιτεύσεως".

Η ΑΥΓΗ: "Απλούστερο και δικαιότερο το νέο φορολογικό σύστημα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ριζικές αλλαγές στη δομή του φορολογικού συστήματος, που θα ισχύσει από τα εισοδήματα του ερχόμενου έτους, με στόχο την απλοποίηση και βασικό κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Ευ. Τσακαλώτου και του Γ. Χουλιαράκη κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους.".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Οι 28 της Ε.Ε. παίζουν με τις ζωές των προσφύγων. ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η σύνοδος κορυφής πήρε μια νεφελώδη απόφαση για τη μετεγκατάσταση 120.000 από τους 500.000 που ήδη έχουν εγκλωβιστεί στην Ευρώπη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ενιαία κλίμακα φορολογίας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών που εξακολουθούν να υφίστανται καθώς και ριζικές αλλαγές στις κλίμακες φορολογίας εισοδήματος από διάφορες πηγές προανήγγειλαν χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Χουλιαράκης".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΟΑΣΘ: Μία επίσχεση, δεκάδες ερωτήματα

Όπως τονίζει η εφημερίδα “σε μια πρωτοφανή ταλαιπωρία υπέβαλαν χθες τους Θεσσαλονικείς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, οι οποίοι με την παρέλευση 13 ημερών από τη συμφωνημένη ημερομηνία καταβολής της μισθοδοσίας τους ακινητοποίησαν τα λεωφορεία, αφήνοντας χιλιάδες συμπολίτες τους να ψάχνουν ταξί ή να περπατούν χιλιόμετρα. Κι όλα αυτά σε μια προσπάθεια πίεσης προς την κυβέρνηση την πλέον ακατάλληλη μέρα, εφόσον χθες ήταν η ορκωμοσία των υπουργών και επομένως ήταν πρακτικά αδύνατο να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ερχεται βαρύς χειμώνας για Εργασιακά-Ασφαλιστικό".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με διαδικασίες "εξπρές" η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα επιχειρήσει να νομοθετήσει τις αντιασφαλιστικές ανατροπές που ψηφίστηκαν με το 3ο μνημόνιο, ενώ σε πορεία εφαρμογής βρίσκονται και όλα τα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων, σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά".

ΤΑ ΝΕΑ: "Βρέχει φόρους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για μεσαία και υψηλότερα εισοδήματα θα φέρουν οι αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση σε κλίμακες, συντελεστές και φοροαπαλλαγές.".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Οι υπουργοί έπιασαν... στασίδι"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η νέα κυβέρνηση μοιάζει πολύ με την αμέσως προηγούμενη σε πρόσωπα και αρμοδιότητες, αλλά δεν είναι-ούτε μπορεί να είναι-ίδια σε ό,τι αφορά τα καθήκοντα και την αποστολή της".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η δίαιτα του Χάρβαρντ για απώλεια βάρους

Αυτό είναι το θέμα που επιλέγει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Έλληνας Τζέιμς Μποντ έγινε παπάς

Η εφημερίδα ανακάλυψε… μυστικό πράκτορα: “Στην πρώτη γραμμή της κατασκοπίας από το 1989, πτυχιούχος της Θεολογίας, λειτουργεί στην περιοχή της ανατολικής Αττικής και χειροτονήθηκε με τις ευλογίες του μητροπολίτη Μεσογαίας”.

Kontranews: "Ολα στη φόρα θα τα βγάλει ο Παπαγγελόπουλος"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αποφασισμένος να βγάλει όλα τα "άπλυτα"στη φόρα είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος έστειλε με το "καλημέρα" σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο πόλεμος κατά της διαπλοκής έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, προκειμένου να φέρει μέσα τα λεφτά που έχουν βγάλει έξω παράνομα οι νταβατζήδες και οι φοροφυγάδες".

SPIRTO: Η ελληνίδα που τίναξε την VW στον αέρα

Η εφημερίδα αναφέρεται στην Άννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν για την οποία αναφέρει ότι “ήταν αυτή που «ξεσκέπασε» την αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, φανερώνοντας τη μεγάλη απάτη της εταιρείας, με το κρυφό σύστημα ηου περιόριζε την εκπομπή ρύπων κατά AO φορές λιγότερο! Κάτι που αναμένεται να στοιχίσει γύρω στα 18 δισ δολάρια, αφού τόσο υπολογίζεται ότι θα είναι το πρόστιμο στη γερμανική εταιρεία. Κι αυτή είναι μόνο μία από τις τεράστιες συνέπειες για τη Volkswagen, αλλά και εν γένει για τη γερμανική οικονομία, που επίσης θα έχει συνέπειες”.

STAR PRESS: 16χρονη πέθανε μετά την έκτρωση

Η εφημερίδα αναφέρεται στην τραγική περίπτωση νεαρής στα Γιάννενα. Ο πατέρας της έχει υποβάλει μήνυση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέοι φορο-συντελεστές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα φορολογική κλίμακα με πολλούς συντελεστές και αφορολόγητο για τα χαμηλά εισοδήματα. Περισσότεροι φόροι στους έχοντες. Ανατροπές σε αγρότες και επαγγελματίες. Προς κατάργηση οι εξαιρέσεις "λίφτινγκ" στα τεκμήρια διαβίωσης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανατροπές στη φοροκλίμακα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέα φορολογική κλίμακα, με συντελεστές που θα ξεκινούν από 5% και θα κλιμακώνονται μέχρι και πάνω από το 50% για εισοδήματα πέριξ των 100.000 ευρώ, καθώς και αφορολόγητο όριο στα όρια της φτώχειας, φέρνει η φορολογική μεταρρύθμιση που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών.