Για σήμερα, Κυριακή 20-09-2015, αναμένεται βαθμιαία μεταβολή του καιρού από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες.

 

Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν και θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Σταδιακά θα επικρατήσουν νοτιάδες 4 με 5 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 ως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία και θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία θα ενταθούν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι.

Θερμοκρασία: Από 18 ως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 Μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 ως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 19 ως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 ως 28 βαθμούς Κελσίου και, κατά τόπους, στην Κρήτη ως 30 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικούς όμβρους και, τις απογευματινές ώρες, μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 ως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Αρχικά ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 4 Μποφόρ. Βαθμιαία, μετά το μεσημέρι, νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 ως 33 βαθμούς Κελσίου.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 21-09-2015

Καιρός: Αρχικά στη δυτική και την κεντρική Ελλάδα και στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που γρήγορα θα επεκταθούν στα ανατολικά και μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι, κατά τόπους, έντονα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Άνεμοι: Στα  κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Σε αισθητή πτώση από τα δυτικά προς τα ανατολικά.