Τα προεκλογικά, αλλά και το συνταξιοδοτικό ξεχωρίζουν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ψέμα και αλήθεια!

Η εφημερίδα γράφει ότι "η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν επιδεικνύει την αναγκαία ευαισθησία να δώσει εξηγήσεις, αλλά με θράσος ζητά και τα ρέστα, ενώ συλλαμβάνεται και ψευδόμενη: Προσπαθεί να προσπεράσει την ουσία του θέματος με τον αόριστο ισχυρισμό ότι έχουν δοθεί παλαιότερα "συγκεκριμένες και αποστομωτικές απαντήσεις", με τη διαφορά ότι αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ".

ΕΘΝΟΣ: Ρυθμίσεις αλά καρτ στα "κόκκινα" δάνεια

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προσκλητήρια στους δανειολήπτες με "κόκκινα" δάνεια απευθύνουν οι τράπεζες, προσφέροντας ευνοϊκά πακέτα για τη ρύθμιση των οφειλών τους από στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και κάρτες. Οι διακανονισμοί, που είναι ανάλογοι με το προφίλ του πελάτη, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, χαμηλότερες και περισσότερες δόσεις, περίοδο χάριτος και διαγραφή τόκων, ακόμα και μέρους του κεφαλαίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Πατριάρχης προσεύχεται στη “Θεία Γαία”, αλλά ο Πούτιν “εκπληρώνει” τις προφητείες

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “χθες, με αφορμή την ημέρα προσευχής για το φυσικό περιβάλλον, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος (μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στο νέο διεθνές γίγνεσθαι) εξέδωσε ειδική εγκύκλιο, όπου ανάμεσα σε άλλα αναφέρει και τα εξής: "Οι άνθρωποι είμεθα οι καταστροφείς της κτίσεως με την απληστίαν μας". Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος για να αντιληφθεί κάποιος τον σκοπό της εν λόγω εγκυκλίου. Άλλωστε, ήδη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρουσιάζεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας κυβέρνησης ως ο "υφυπουργός" του Πάπα Φραγκίσκου, αρμόδιου για την Πανθρησκεία στον πλανήτη”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η μεγάλη επιστροφή

Η εφημερίδα γράφει ότι "από την ιστορική βάση της Ρηγίλλης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε μια μεγαλειώδη προεκλογική συγκέντρωση που έφθανε μέχρι τη Βασιλίσσης Σοφίας, έστειλε το μήνυμα ότι η κεντροδεξιά παράταξη μπορεί να συνδέει γενιές, ιδέες και πολιτικές και είναι αυτή που εγγυάται μια σταθερή κυβέρνηση για τη χώρα, μετά τις 20 Σεπτεμβρίου".

ΕΣΤΙΑ: Το διεθνές παρασκήνιο του πρώτου μνημονίου

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αναβρασμός και έντονη ανησυχία για το μέλλον του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος επικρατούσε στο αμερικανικό Σταίητ Ντηπάρτμεντ, παραμονές της ψηφίσεως του πρώτου μνημονίου από την ελληνική Βουλή στις 6 Μαϊου 2010".

Η ΑΥΓΗ: Επιστρέφουμε για να φτιάξουμε την Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καθαρή και ισχυρή εντολή, για λογαριασμό όχι των ιδιωτικών συμφερόντων αλλά ολόκληρης της κοινωνίας και ειδικά των πιο αδύναμων, ζήτησε από την Κρήτη ο Αλ. Τσίπρας διαμηνύοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να επιστρέψει και να μείνει στην κυβέρνηση για να φτιάξει την Ελλάδα, ώστε να πληρώσουν όσοι έριξαν την πατρίδα σε βαθύ λάκκο και κουνάνε το δάχτυλο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Σχέδιο σοκ για τις συντάξεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ολική ανατροπή στις συντάξεις όλων των δικαιούχων φέρνει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση που έχει προτείνει ο τέως υπουργός Γ. Κατρούγκαλος. Αν και εφόσον η νέα κυβέρνηση υιοθετήσει την πρόταση, τότε δεν αποκλείεται να μειωθούν κι άλλο οι καταβαλλόμενες συντάξεις".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παγώνουν" οι δόσεις από Ε.Ε.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σοβαρό κίνδυνο για εμπλοκή στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος βλέπουν οι δανειστές εξαιτίας των εκλογών. Η καθυστέρηση του ελέγχου που ήταν προγραμματισμένος για τον Οκτώβριο "παγώνει"εκταμιεύσεις δόσεων, μεταθέτει για αργότερα τη συζήτηση για το χρέος, ενώ ερωτήματα προκύπτουν και για το χρονοδιάγραμμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ο μαύρος χάρτης της ανεργίας στη Β. Ελλάδα

“Χιλιάδες εργαζόμενοι έχασαν ή πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων, αυξάνοντας το ποσοστό των ανέργων κατά 4% μέχρι το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με την εκτίμηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), που υπολογίζει ότι η ανεργία στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης αναμένεται να ξεπεράσει το 38%”, τονίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Παλιοί" και "νέοι" μαζί έφεραν και θα εφαρμόσουν αντιλαϊκά μνημόνια

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, ΣΥΡΙΖΑ από τη μια και ΝΔ από την άλλη, καθώς επίσης και ΑΝΕΛ - Ποτάμι - ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να κρύψουν τη στρατηγική σύμπλευση. Να κρύψουν ότι όποια και αν είναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης, το πρόγραμμά της θα είναι η εφαρμογή του 3ου μνημονίου. Καλούν, λοιπόν, το λαό να ψηφίσει το ποιος θα εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα!".

ΤΑ ΝΕΑ: Σήκωσε το γάντι ο Τσίπρας

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στις δύο τηλεμαχίες - μία με όλους τους αρχηγούς και μία με τους Τσίπρα και Μεϊμαράκη - θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό οι εκλογές, καθώς το αποτέλεσμα είναι απολύτως ανοικτό, σύμφωνα με τις έως τώρα δημοσκοπήσεις. Ωστόσο το πολιτικό κλίμα παραμένει στο κόκκινο, με ανταλλαγή υπαινιγμών και βαριών εκφράσεων ανάμεσα στους δύο μονομάχους της 20ης Σεπτεμβρίου".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θωρακίστε την υγεία σας με 7 ώρες ύπνου

Η εφημερίδα γράφει ότι “αν θέλετε να μείνετε υγιής πρέπει να κοιμάστε πάνω από 6 ώρες την ημέρα” κι επικαλείται μελέτη, σύμφωνα με την οποία οι ιώσεις φουντώνουν σε άτομα που δεν κοιμούνται αρκετά.

ESPRESSO: Χάθηκε ο Νικολάι που τα ήξερε όλα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “φόβους ότι δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή ο μάρτυρας «κλειδί» στην υπόθεση της δολοφονίας της τετράχρονης Αννυ, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη πριν από τέσσερις μήνες, εκφράζει ο συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας της άτυχης μικρούλας”.

Kontranews: Ξεμπρόστιασε τους αποστάτες του Λαφαζάνη ο Αλέξης

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για οργανωμένο σχέδιο των αποστατών που έχει στόχο την Αριστερή παρένθεση και την επαναφορά της Δεξιάς στην εξουσία, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στην Κρήτη, τονίζοντας ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα καταγγέλοντας συγχρόνως ότι κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έριξαν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας, αφού δεν μπόρεσαν να τη ρίξουν οι δανειστές ό,τι ακριβώς φωνάζουμε εμείς από την πρώτη μέρα της αποστασίας του Λαφαζάνη και της παρέας του".

SPIRTO: Το μεγάλο ριφιφί στη βίλα της Γιάννας

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “οι δράστες, είτε από άγνοια κινδύνου είτε από υπερβολική απληστία, αποφάσισαν να εισβάλουν στη βίλα της οικογένειας Αγγελόπουλου στον Αγιο Λάζαρο της Μυκόνου και να κλέψουν χρυσαφικά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου. Μάλιστα, είναι πολύ δύσκολο να μη γνώριζαν οι δράστες ότι το εκπληκτικής ομορφιάς εξοχικό στο συγκρότημα του Αγίου Λαζάρου ανήκει σε μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες της επιχειρηματικής και πολιτικής ζωής του τόπου”.

STAR PRESS: Χάθηκε ο μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση Aννυ

Στο θέμα της άγριας δολοφονίας της μικρής Άννυ αναφέρεται και αυτή η εφημερίδα και ισχυρίζεται ότι “σύμφωνα με τον ποινικολόγο Σταύρο Γεωργίου, ο οποίος εκπροσωπεί τη μητέρα του παιδιού, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις Δικαστικές Φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, οι πληροφορία για την τύχη του Βούλγαρου Νικολάι είναι συγκεχυμένες”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Πρώτο βήμα για άρση περιορισμών στο Χ.Α.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προσπάθεια να χαλαρώσουν οι περιορισμοί στο ελληνικό χρηματιστήριο προκειμένουν να αυξηθούν τα διαθέσιμα, για επενδύσεις, κεφάλαια, φαίνεται να καταβάλουν οι χρηματιστηριακές αρχές κυρίως ενόψει και της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Εκλογικό "φρένο" στην αξιολόγηση

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πληθαίνουν τα μηνύματα ανησυχίας για τον κίνδυνο καθυστέρησης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, λόγω εκλογών, εξέλιξη που θα επιφέρει παράλληλα καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης του Οκτωβρίου, όπως επίσης και της έναρξης των συζητήσεων για τη διευθέτηση του δημόσιου χρέους".