Με θέματα διαφθοράς, ενόψει εκλογών, ασχολούνται στα πρωτοσέλιδά τους οι σημερινές εφημερίδες.

 

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κύμα αποκαλύψεων με κινήσεις λογαριασμών»

Η εφημερίδα γράφει ότι: τη λύση του «γόρδιου δεσμού», η οποία κρύβεται πίσω από ένα δαιδαλώδες πλέγμα υπεράκτιων εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών, που ενδεχομένως να οδηγήσει και σε… πολιτικά – πρώτης γραμμής- πρόσωπα, ψάχνει –πλέον- η Δικαιοσύνη, μετά την κατάθεση –φωτιά του «mister λίστα Λαγκάρντ» Ερβέ Φαλτσιανί σε τέσσερις Ελληνες εισαγγελείς στο Παρίσι!»

ΕΘΝΟΣ: «Θέλω εντολή για πολιτική σταθερότητα»

Η εφημερίδα σημειώνει: «την εντολή του ελληνικού λαού για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, η οποία θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα για να πάρει μπροστά η οικονομία, ζητά μέσα από τη συνέντευξή του στο «Εθνος» ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Άγιος Παΐσιος: “Έρχεται πόλεμος μετά τις εκλογές”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο Άγιος Παΐσιος είχε προβλέψει εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες (κοιμήθηκε το 1994) όσα βιώνουμε σήμερα, από την πολιτική αστάθεια και τους φόρους μέχρι την εξάρτηση από τις τραπεζικές κάρτες, ενώ είχε μιλήσει για πείνα χειρότερη της Κατοχής του '40 και πόλεμο με την Τουρκία...”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σύνταξη πριν από τα 67 για χιλιάδες ασφαλισμένους»

Η εφημερίδα γράφει ότι: « «πόρτα εξόδου» για ασφαλισμένους που συμπληρώνουν το 56ο έως το 66ο έτος της ηλικίας τους υπό την προϋπόθεση ότι είχαν ένσημα πριν από το 1992 και συμπλήρωσαν τα συντάξιμα έτη το 2012».

ΕΣΤΙΑ: «Έκθετες οι κυβερνήσεις για την φοροδιαφυγή»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η ελληνική κοινωνία θα βρεθεί μετά τις εκλογές αντιμέτωπη με μια φοροκαταιγίδα. Μόνον οι αναδρομικές φοροεπιβαρύνσεις που ψηφίσθηκαν στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου ξεπερνούν τα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ αθροιστικά τα φορολογικά βάρη που θα κληθούν να σηκώσουν οι πολίτες μετά τις 20 Σεπτεμβρίου αγγίζουν τα 12 δισ. ευρώ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μπροστά δάκρυα πίσω φράχτες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ανέκρουσε πρύμναν η Μέρκελ στο προσφυγικό: διέκοψε τα σιδηροδρομικά δρομολόγια με την Αυστρία και επανέφερε τους μεθοριακούς ελέγχους. Ταυτόχρονα ζήτησε από την Ελλάδα να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και να εντατικοποιήσει τον διάλογο με την Τουρκία για να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές! Την ίδια στιγμή, το Αιγαίο γίνεται ομαδικός υγρός τάφος»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Το ντιμπέιτ θα «βγάλει» τον πρωθυπουργό...

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Κουμουνδούρου και Συγγρού δίνουν ιδιαίτερη σημασία και τα δύο κομματικά επιτελεία εκτιμούν ότι ιδιαίτερη βαρύτητα στην κρίση των ψηφοφόρων θα έχει, εκτός των άλλων, το δίλημμα «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης» πρωθυπουργός. Και οι δύο αναμένεται σε γενικές γραμμές να κινηθούν στη «γραμμή» που χάραξαν από την αρχή της προεκλογικής περιόδου. Την ίδια ώρα τα μικρότερα κόμματα που στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ζητούν από το λαό να τους αναδείξει «ρυθμιστή» νιπ τη σχηματισμό κυβέρνησης”.

ΤΑ ΝΕΑ: «Ισορροπία τρόμου»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με τα δύο μεγαλύτερα κόμματα περίπου ισοδύναμα στις δημοσκοπήσεις – αλλά τους Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη να εμφανίζονται βέβαιοι για την πρωτιά – άρχισε η τελευταία προεκλογική εβδομάδα. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχουν απόψε ραντεβού για τηλεοπτική μονομαχία, που εκτιμάται ότι θα κρίνει τη στάση πολλών αναποφάσιστων»

ESPRESSO: Τρόμος στις βίλες της Πεντέλης

“Η περιοχή δεν αστυνομεύεται επαρκώς, σύμφωνα με τους (τρομοκρατημένους πλέον) κατοίκους, με αποτέλεσμα οι κακοποιοί να δρουν ανενόχλητοι. Καραδοκούν έξω από πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα και μπουκάρουν μόλις δουν τους ενοίκους να φεύγουν”, γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Στοιχεία φωτιά έφεραν από το Παρίσι οι 4 εισαγγελείς»

Η εφημερίδα γράφει ότι «πανικόβλητο το σύστημα της διαπλοκής των μιζαδόρων, των εθνικών εργολάβων, των αεριτζήδων και κυρίως των πολιτικών από τις νέες αποκαλύψεις –φωτιά του γνωστό Γαλλοϊταλού ανώτατου τραπεζικού στελέχους που έκλεψε τη λίστα Λαγκάρντ και την έδωσε στη δημοσιότητα Ερβέ Φαλτσιανί, στους τέσσερις Ελληνες εισαγγελείς».

SPIRTO: Έρωτας στα άκρα

Για τον έρωτα του Πέτρου Κωστόπουλου γράφει η εφημερίδα: “Το φετινό καλοκαίρι ήταν για τον Πέτρο η αφετηρία της προσωπικής του ανατροπής Και η σχέση του με την 26χρονη Μαλβίνα λειτούργησε ως καταλύτης για τη νέα ζωή που έπρεπε ο ίδιος να αποδεχθεί και να υποστηρίξει”.

STAR PRESS: Σατανική γραμματέας νάρκωνε και έγδυνε μεγαλογιατρό

Για την υπόθεση της Δράμας μιλά η εφημερίδα και γράφει: “Η σατανική γυναίκα, 21 μόλις ετών, που οι πράξει της θυμίζουν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, σύμφωνα με την Αστυνομία που κλήθηκε να διερευνήσει την υπόθεση έπειτα από καταγγελία του παθόντα, από την 1 η Σεπτεμβρίου έριχνε επανειλημμένα στον καφέ του γνωστού γιατρού υπνωτικά χάπια. Μόλις ο 68χροvos κοιμόταν,αυτή τον έγδυνε και τον έστηνε σε διάφορες πόζες και τον φωτογράφιζε γυμνό. Η γυναίκα, αφού έκλεβε διάφορα χρηματικά ποσά και χρυσαφικά από το ιατρείο του, στη συνέχεια τον εκβίαζε με τη βοήθεια δύο συνεργών χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες που είχε στην κατοχή της και τον απειλούσε ότι θα τις δείξει στη γυναίκα του”.