Οι ζυμώσεις στα κόμματα ενόψει κάλπης φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σκάνδαλο με τον σύζυγο της Φώφης

Η εφημερίδα γράφει ότι "πέντε χρόνια αργομισθία στο νοσοκομείο "Ερρίκος Ντινάν" έχει στο ενεργητικό του ο σύζυγος της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά οδοντίατρος Ανδρέας Τσούνης. Οπως προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιεύει σήμερα η "δημοκρατία", είχε μηνιαίες απολαβές ύψους 2.500 ευρώ, χωρίς να εργάζεται τις ώρες που όριζε η σύμβασή του, από τον Ιανουάριο του 2009 έως και τον Μάρτιο του 2014".
ΕΘΝΟΣ: Συνωστισμός για μια θέση στις λίστες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το παζλ της κατάρτισης των ψηφοδελτίων καλούνται να λύσουν οι ηγεσίες των κομμάτων μέσα στα επόμενα 24ωρα. Δύσβατο το τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποχωρήσεις βουλευτών, όπου εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί διεκδικούν εκλόγιμη σειρά στις λίστες, ενώ στο Επικρατεία αναμένεται ριζική αλλαγή".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι Εβραίοι ετοιμάζουν τον Γ Ναό του Σολομώντα για τον “αναμενόμενο”

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι “Ετοιμάζεται πυρετωδώς από τους Εβραίους, σύμφωνα με άρθρο με την ένδειξη "Αύγουστος 2015", η ανέγερση "μεγαλοπρεπούς" (σύμφωνα με τα γραφόμενα) Τρίτου Ναού του Σολομώντα για την έλευση του δικού τους "Μεσσία"! Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο "Τρίτος Ναός στην Ιερουσαλήμ" θα είναι ο χώρος προσευχής για όλα τα έθνη!!! Κάθε Ραβίνος του Ισραήλ, χωρίς καμία εξαίρεση, "προφήτευε" ότι ο ναός αυτός θα ανακατασκευαζόταν σύντομα, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή παγκόσμιας αρμονίας και ειρήνης (Μ)”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αγριος εμφύλιος με βαριές καταγγελίες

Η εφημερίδα γράφει ότι "με μετωπική επίθεση στον "παρατηθέντα" πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καταγγελίες κατά του Μαξίμου, του Αλέκου Φλαμπουράρη, του Γιάννη Δραγασάκη και υπουργών, η τέως Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου υπό την παρουσία υποστηρικτών της που άνοιξαν μέχρι και πανό με το σύνθημα "ΟΧΙ στα μνημόνια, ΝΑΙ στη Ζωή..." ανακοίνωσε τη σύμπραξή της ως ανεξάρτητη στις εκλογές με τη Λαϊκή Ενότητα".

ΕΣΤΙΑ: Θερινή κατάρρευσις της αγοράς

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πιο ευκρινές γίνεται ημέρα με την ημέρα το κόστος των κλειστών τραπεζών και των capital controls στην ελληνική οικονομία, ενώ καθαρά αναδεικνύονται και οι οικονομικές επιπτώσεις από την απόφαση της Κυβέρνησης Τσίπρα για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος".

Η ΑΥΓΗ: Σε απευθείας σύνδεση με τη διαπλοκή Ν.Δ., Ποτάμι

Σύμφωνα με την εφημερίδα "άξιοι εκπρόσωποι της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι, που διεκδίκησαν στο όνομα των καναλαρχών "αποζημίωση" 6 εκατομμυρίων ευρώ για τον τηλεοπτικό χρόνο που θα παραχωρηθεί στα κόμματα κατά τη διάρκεια της τρέχουσαν προεκλογικής περιόδου".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Νάιλον ντέφια, ψόφια κέφια!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην πρωτιά της Ν.Δ. ευελπιστεί ο Β. Μεϊμαράκης, επαγγελλόμενος από την Πάτρα ότι το κόμμα του "θα φέρει κέφι και δημιουργικότητα στον λαό", σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που "έφερε μελαγχολία". Οι συνεχείς προσωπικές επιθέσεις κατά του Αλ. Τσίπρα και οι αναφορές στον Κ. Καραμανλή, σε κάθε του εμφάνιση, αποτυπώνουν την αγωνία του προέδρου της Ν.Δ. να επιτύχει μεγαλύτερη συσπείρωση των συντηρητικών ψηφοφόρων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι πρόσφυγες διχάζουν την Ε.Ε.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ενώ αυξάνονται ραγδαία οι μεταναστευτικές ροές στη Δυτική Ευρώπη, δοκιμάζοντας τις αντοχές των υπηρεσιών και των τοπικών κοινωνιών, διαφορετική στάση απέναντι στην κρίση φαίνεται να λαμβάνουν τα κράτη-μέλη. Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Γερμανία είναι ικανή να ενσωματώσει τους Σύρους πρόσφυγες, προειδοποιώντας την ίδια στιγμή τους Ευρωπαίους εταίρους ότι αν δεν συμφωνήσουν στη δίκαιη διανομή των προσφύγων, τίθεται εν αμφιβόλω η Ζώνη Σένγκεν".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αλαλούμ με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η εφημερίδα τονίζει: “Τέλος στη συζήτηση για πάγωμα του ΦΠΑ 23% σε φροντιστήρια, ΙΕΚ, κέντρα ξένων γλωσσών και κέντρα εκμάθησης υπολογιστών έβαλε χθες με σχετική εγκύκλιο η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Οι εισηγήσεις και διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου και του υπουργείου Παιδείας για δίμηνη αναστολή του μέτρου φαίνεται ότι σκόνταψαν στα ισοδύναμα ύψους 165 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να βρεθούν σε διάστημα δύο μηνών από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές”.

Ο ΛΟΓΟΣ: Αρμαγεδδών στην αγορά

Σύμφωνα με την εφημερίδα “από την έρευνα προκύπτει ότι οι καταναλωτές από τα τέλη Ιουλίου και μετά προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες του πλαστικού χρήματος ενώ "για πρώτη φορά στην έρευνα που πραγματοποιεί η ΕΣΕΕ σε επιχειρήσεις για τις θερινές εκπτώσεις, η περίοδος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ενώ παραδοσιακά ήταν το πρώτο δεκαήμερο των εκπτώσεων δηλαδή μεταξύ 15/7 και τέλος Ιουλίου”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Με ψήφο στο ΚΚΕ να αχρηστεύσουμε τις παγίδες που στήνουν στο λαό

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο λαός μας έχει δοκιμάσει σχεδόν όλα, τα έχει δει όλα. Κυβερνήσεις δεξιές, κυβερνήσεις κεντροδεξιές, κυβερνήσεις αριστερές. Κυβερνήσεις μονοκομματικές και πολυκομματικές συνεργασίας. Επιστεύτηκε πολλούς μέχρι τα τώρα. Τώρα, πρέπει να δοκιμάσει να κάνει αυτό που δεν έχει κάνει ακόμα, μέχρι σήμερα, από τα χρόνια της Αντίστασης και των μεγάλων ηρωικών αγώνων. Να βαδίσει με το ΚΚΕ, στο δρόμο του αγώνα, της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, στο δρόμο της συνολικής ανατροπής".

ΤΑ ΝΕΑ: Ψευτοπόλωση αντί προγραμμάτων

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "είκοσι ημέρες πριν από τις εκλογές, τα κόμματα εξουσίας τηρούν με ευλάβεια την παράδοση: στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί - έτσι και σε μία κατεστραμμμένη χώρα δεν γίνεται η παραμικρή συζήτηση για το αύριο. Οι κοκορομαχίες έχουν και πάλι την τιμητική τους - καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί επιχειρούν να επιβάλουν μια πόλωση άλλων εποχών".

ESPRESSO: Η κυρία δυναμίτης

“Τη λιγομίλητη «κυρία» (μια γυναίκα υπεράνω υποψίας) που προμήθευε τους κατηγορούμενους «Εσκομπάρ» της Μυκόνου με «νιφάδες από το Αμστερνταμ» προκειμένου να καταλήξουν στα χέρια των VIP πελατών του κυκλώματος προσπαθεί να εντοπίσει η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής”, γράφει η εφημερίδα.

Kontranews: Ο Λαφαζάνης δουλεύει φουλ για τη Δεξιά

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι μάσκες των αποστατών έπεσαν και το πραγματικό τους προσωπείο αποκαλύφθηκε. Το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη έγινε όργανο της Δεξιάς, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να επιστρατεύσουν και το επίσημο σάιτ ΙΣΚΡΑ, για τις ανάγκες της προπαγάνδας υπέρ της Ν.Δ. και την υπονόμευση του ΣΥΡΙΖΑ".

SPIRTO: Κομπίνα στο εξοχικό Λάσκαρη – Λυκουρέζου

“Ο άνδρας που πρόδωσε την εμπιστοσύνη της κόρης τους φέρεται να έκρυβε μέσα στο σπίτι του σακούλες γεμάτες με ευρώ. Εμφανιζόταν ως άνθρωπος κύρους, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και «φίλους» επώνυμα και αναγνωρίσιμα πρόσωπα. Ο άνθρωπος αυτός κατηγορείται ότι εξαπάτησε την καθαρίστρια του σπιτιού και τον σύζυγο της. παίρνοντάς τους τις οικονομίες μιας ζωής (ένα ποσό που φτάνει τις 55.000 ευρώ). τάζοντάς τους ψεύτικες επενδύσεις σε off shore εταιρείες και αγορές αρχαίων νομισμάτων, χρησιμοποιώντας το όνομα της Μάρθας Κουτουμάνου, κόρης της Ζωής Λάσκαρη”, γράφει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Το σεξ με Άραβες έστειλε στο νοσοκομείο παρουσιάστρια

“Οι γιατροί χρειάστηκε να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθεια στην αίθουσα του χειρουργείου, για να μπορέσουν να σταματήσουν την αιμορραγία της διάσημης παρουσιάστριας, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο με αιματοκρίτη 19! Η γυναίκα βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση έπειτα από όργιο με Άραβες επιχειρήματα σε πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου, στην περιοχή της Βούλας”, σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κάηκαν" 12 δισ. στο ΧΑΑ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραματική ήταν η εικόνα του Αυγούστου για το ελληνικό Χρηματιστήριο με τις τραπεζικές μετοχές να... εξαϋλώνονται. Ξεκίνησε με αναταράξεις και ολοκληρώθηκε με μεγάλες απώλειες σε ό,τι αφορά τις τιμές των μετοχών και τις κεφαλαιοποιήσεις των εταιρειών".

H NAYTEMΠΟΡΙΚΗ: Με κέρδη οι εισηγμένες

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οριακά χαμηλότερ τζίρο, αλλά ισχυρή λειτουργική και καθαρή κερδοφορία εμφανίζει η συνολική πορεία των εισηγμένων εταιρειών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, με τα καθαρά κέρδη μάλιστα να υπερτετραπλασιάζονται, ξεπερνώντας το μισό δισ. ευρώ.