Τελικά, αυτό το παιχνίδι θα μας μείνει για όσα έγιναν στο 83'... Τότε που ο Σολτάνι έδειξε τον κακό του χαρακτήρα κι όρμησε επί... δικαίων και αδίκων!


Τι είχε γίνει; Είχε δεχτεί σκληρό φάουλ από τον Λάζαρ. Ο παίκτης του Ηρακλή είδε την κίτρινη κάρτα, αλλά ο Σολτάνι... πήρε ανάποδες! Ήθελε να ορμήσει να δείρει τον Λάζαρ! Δέκα (όλοι οι συμπαίκτες του) τον κρατούσαν! Εκείνος έσπρωχνε με χέρια, με πόδια, με το κεφάλι, για να φθάσει στον παίκτη του Ηρακλή!

Είδε κι απόειδε ο Τριτσώνης, του έδειξε κι αυτουνού... κίτρινη. Αλλά πού να σταματήσει ο Σολτάνι! Ενώ οι άλλοι τον έσπρωχναν να μη φθάσει στο Λάζαρ, έβρισε τον διαιτητή! Ο Τριτσώνης του έδειξε την κόκκινη και ο Καζναφέρης, από τον πάγκο, ανέλαβε να βγάλει τον παίκτη του έξω. 

Του κάκου! Ο Σολτάνι έβριζε, έσπρωχνε, έφτυνε κι ο Καζναφέρης τον έβγαλε καροτσάκι! Τον πέταξε στον πάγκο κι ενώ θα περίμενε κανείς όλα να σταματήσουν εδώ, ο Σολτάνι όρμησε να χτυπήσει τον... ασίσταντ μάνατζερ της ομάδας του!

Τελικά πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια υπό τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων...

Αυτό μας έμεινε και τα δύο γκολ: Το ένα της Ξάνθης που ήταν ένα... υποδειγματικό τριγωνάκι για να φθάσει η μπάλα στον Λουσέρο και να σουτάρει για το 0-1. Το άλλο από τον Βέλλιο, που έδειξε πως γνωρίζει να συνεργάζεται τέλεια με τον Λάζαρ (του έκανε την ασίστ). Ο παίκτης του Ηρακλή είχε και δοκάρι...

Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ο Ηρακλής θα μπορούσε και να είχε κερδίσει. Μετά το 0-1 λες κι αφυπνίστηκε και, με την εξέδρα να φωνάζει "βάλτε επιτέλους ένα γκολ", έκανε τα αδύνατα - δυνατά για να κάνει τα κέφια των οπαδών. Ήταν καλύτερος σε αυτό το σημείο του αγώνα, αλλά στις συνεχείς του επιθέσεις άφηνε πίσω κενά που εκμεταλλεύονταν οι πιο έμπειροι παίκτες της Ξάνθης.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι και στην Τούμπα, ότι και στην Ξάνθη με την ΑΕΚ... Τους αρέσει το... "χηνάρι". Όταν καταλαβαίνουν ότι θα δυσκολευτούν να πάρουν νίκη "κάθονται" με κάθε τρόπο πάνω στο αποτέλεσμα. Έτσι έκαναν κι όταν ο Ηρακλής αναθάρρεψε και πήγαινε για τη νίκη...

Και να σκεφτεί κανείς ότι στο ημίχρονο κανείς δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη... Οι γηπεδούχοι αλλά και οι φιλοξενούμενοι είχαν από δύο καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, ενώ ο Ηρακλής αδικείται σε άλλη μία φάση που ο Τριτσώνης έδειξε οφσάιντ παίκτη των κυανόλευκων, ο οποίος, όμως, είχε ξεκινήσει από κανονική θέση.


H ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Κουντουρέλης (Αθηνών)

4ος: Θάνος (Γρεβενών)

ΣΚΟΡΕΡΣ: 71’ Βέλλιος - 62’ Λουσέρο

ΔΟΚΑΡΙΑ: 80’ Βέλλιος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 19’ Ρομάνο, 82’ Λάζαρ - 7’ Φλίσκας, 13’ Ερέα, 83’ Σολτάνι

ΚΟΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 83’ Σολτάνι

ΗΡΑΚΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Πέρνις, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Στάμου, Μακρής, Ρομάνο (67’ Κυριακίδης), Λαζάρ, Δαλιανίδης (67’ Βέλλιος), Πασάς (90’ Χαντί), Λουκίνας.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Ουάλας, Φλίσκας, Καρυπίδης, Παπαστεριανός, Ερέα (86’ Μπαξεβανίδης), Λουσέρο, Ντιμιτρόφ (90’ Λισγάρας), Σολτάνι, Καπετάνος (58’ Βασιλακάκης).

Δείτε, λεπτό προς λεπτό, την εξέλιξη του αγώνα: