Με φρενήρη ρυθμό τρέχει στην Τουρκία η τιμή του συναλλάγματος προκαλώντας πρόσθετες στο τοπίο πολιτικής αοριστίας ανησυχίες. Κι όλα αυτά τη στιγμή που καθημερινές είναι πλέον οι επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών και αστυνομικών στόχων.

Το τρίπτυχο αυτό της πολιτικής αοριστίας, του οικονομικού ζητήματος και του κύκλου αίματος, δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση, η οποία, όλα δείχνουν ότι θα κλιμακωθεί καθώς η Τουρκία θα οδεύει προς τις επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές το Φθινόπωρο.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έδωσε χτες εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ), δεύτερου στις εκλογές της 7ης Ιουνίου. Κι αυτό παρότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου, υπηρεσιακός πρωθυπουργός και ηγέτης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης παρέδωσε προχτές τη δική του εντολή, αφού επί 40 μέρες δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση.

Η φωτογραφία από τη συνάντηση του Νταβούτογλου με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων (επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.