Φορολογικά, ως επί το πλείστον τα θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Σάββατο 8 Αυγούστου 2015) εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: -

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πάνε και οι 100 δόσεις

"Ρ ιζικές αλλαγές σιη ρύθμιση των 100 δόσεων, οι οποίες ισοδυναμούν με ξήλωμα των ευνοϊκών όρων που περιλάμβανε ο νόμος 4321/2015, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, επικαλούμενο την πίεση του κουαρτέτου των δανειστών μας και παρά το γεγονός ότι πριν από μία εβδομάδα διέφευδε ότι οι πιστωτές ζητούν δραστικές παρεμβάσεις στη ρύθμιση", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: Μείωση ΕΝΦΙΑ με διορθώσεις στο Ε9

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 26 Αυγούστου να ελέγξουν την περιουσιακή τους εικόνα και να διορθώσουν στο Ε9 τυχόν λάθη ή παραλείψεις που «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ. Επίσης να δηλώσουν, αν δεν το έχουν ήδη πράξει, τις αλλαγές στην περιουσιακή τους κατάσταση που έγιναν εντός του 2014, όπως αγορά ή πώληση ακινήτου ή μεταβίβαση με γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομιά".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το τρομακτικό γεγονός της 25ης Σεπτεμβρίου και η θεοποίηση του...Εωσφόρου!

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "μόλις πριν από μερικές ημέρες στις ΗΠΑ ο γνωστός πάστορας Λίντσε'ι Γουΐλιαμς... αποκάλυψε τι έπεται να συμβεί τον επόμενο μήνα ("μοιραίο" κατά πολλούς), δηλ. τον Σεπτέμβριο του 2015! Κατά τον ίδιο ένα τρομακτικό γεγονός (η Ώρα Μηδέν που λέμε κι εμείς τόσα χρόνια) πλησιάζει και μάλιστα θα λάβει χώρα σε συγκεκριμένη ημερομηνία: 25 Σεπτεμβρίου 2015... Αμέσως μετά η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα εγκαθιδρυθεί, ενώ το νέο παγκόσμιο νόμισμα θα εισαχθεί τον Οκτώβριο του ιδίου έτους! Σύμφωνα άλλωστε με τον πάστορα Γουΐλιαμς... είμαστε στο χείλος της συνολικής παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης!... Άρα, οι παγκοσμιοποιητές αναλαμβάνουν και επίσημα πλέον δράση τώρα..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φοροεπιδρομή εξπρές για 700.000 μικρομεσαίους

Η εφημερίδα επισημαίνει: "Αυξάνεται από 26% στο 28% ο φορολογικός συντελεστής για τη χρήση του 2015 και στο 29% για το 2016 για όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες - Νομοθετείται και η αύξηση της προκαταβολής φόρου από 55% στο 75% για φέτος και στο 100% για τη χρήση του 2016"

ΕΣΤΙΑ: Παραιτηθείτε, κ. Χριστοδουλοπούλου

Όπως τονίζει η εφημερίδα "η δημιουργία θέσεως αναπληρωτή υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής στο νέο κυβερνητικό σχήμα, που προέκυψε μετά τις εκλογές τής 25ης Ιανουαρίου, δημιούργησε ελπίδες για μια συγκροτημένη και υπεύθυνη αντιμετώπιση ενός τόσο καίριου ζητήματος. Ή διάψευσις των προσδοκιών ήταν ταχεία. Όχι μόνο δεν έγιναν βήματα προόδου, αλλά το φαινόμενο αποκτούσε κάθε ημέρα πού περνούσε ολοένα και πιο δραματικές διαστάσεις. Η αρμόδια υπουργός, Τασία Χριστοδουλοπούλου, το μόνο πού κατόρθωσε να προσφέρει ήταν ευφυολογήματα". 

Η ΑΠΟΨΗ: Συν... Λαφαζάνη και κάλπη κίνει

"Συμφωνία με ψήφιση δανειακής σύμβασης, έκτακτο συνέδριο και μετά κάλπες είναι ο οδικός χάρτης που έχει καταρτίσει το Μαξίμου Τα 4 δεδομένα που στάθμισε ο Αλέξης Τσίπρας και είπε «πάμε» Μεταξύ σοβαρού και αστείου στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί ο εξής γρίφος: Βάλτε σε χρονική σειρά τις λέξεις «συμφωνία», «ψήφιση μέτρων», «συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ», «διάσπαση», «πρόωρες εκλογές»", τονίζει η εφημερίδα. 

Η ΑΥΓΗ: Κανένας πλειστηριασμός ως το τέλος του έτους

"Αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του έτους περιλαμβάνει η κυβερνητική πρόταση για τα κόκκινα δάνεια, η οποία βασίζεται σε ένα σύστημα που συνδυάζει κριτήρια που συμπεριλαμβάνουν την αξία τής πρώτης κατοικίας, το ετήσιο εισόδημα, τις καταθέσεις και τη συνολική αξία τής ακίνητης περιουσίας, δημιουργώντας ένα δίχτυ προστασίας για τους πραγματικά οικονομικά αδύναμους", γράφει η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Σαββατοκύριακο: Δυο πόρτες έχει η Ζωή

Η εφημερίδα υπογραμμίζει: "Οι ουκ ολίγες βολές που εκτοξεύει η πρόεδρος της Βουλής κατά πάντων δημιουργούν μεν «χάσμα» εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η αποχώρηση της από την Κουμουνδούρου κάθε άλλο παρά σίγουρη πρέπει να θεωρείται".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δάνειο-γέφυρα "βλέπει" το Βερολίνο

"Εμπόδια στη διαπραγμάτευση βλέπει το Βερολίνο, το οποίο θεωρεί πιθανότερο το δάνειο-γέφυρα παρά τη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο. Αντιθέτως, Κομισιόν και ελληνική κυβέρνηση τονίζουν ότι εργάζονται για την ολοκλήρωση της συμφωνίας", λέει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οι φαρμακοποιοί κόβουν την πίστωση 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στη μέση βρίσκονται για άλλη μία φορά οι ασφαλισμένοι Στα άκρα η κόντρα με το υπουργείο Υγείας ΟΠανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) προειδοποιεί με άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλομένων του Οργανισμού. Μάλιστα σε επιστολή την οποία απέστειλε προς τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό τονίζει ότι για ακόμη μία φορά η υποτιθέμενη εξόφληση μέρους των οφειλομένων... λοξοδρόμησε".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ογκόλιθος" το μεταναστευτικο


ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: ΕΝΦΙΑ. Αλλαγές με ελαφρύνσεις, αλλά και έξτρα επιβαρύνσεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αναζητείται ο τρόπος να μπει ένας συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ και γι' αυτό γίνονται διάφορα σχέδια επί χάρτου. Το υπουργείο μελετά οριακέ; αλλαγές oris αντικειμενικά αξίες, ώστε, όπως ισχυρίζονται, το σύστημα του ΕΝΦΙΑ να καταστεί δικαιότερο, καθώς και αλλαγές στο αφορολόγητο και στους συντελεστές".

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Ηρωική έξοδος πέντε υπουργών

Πανούδης, Δρίτσας, Μάρδας, Χριστοφιλοπούλου και Φωτίου είναι τα ονόματα που βάζει στο τραπέζι το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η οποία επισημαίνει: "Το δύσκολο έργο του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ο οποίος επείγεται να κλείσει πι συμφωνία με τους δανειστές, έρχονται να επιβαρύνουν εντάσεις, αντιπαραθέσεις, αλλά και διαφοροποιήσεις υπουργών, οι οποίοι εμφανίζονται προβληματισμένοι -ο καθένας για διαφορετικούς λόγους- από μέρος της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής". 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δεν μπορούν να κρυφτούν οι ευθύνες κυβερνήσεων - ΕΕ για τα προβλήματά τους

"Το πρόβλημα των προσφύγων και των μεταναστών δεν αντιμετωπίζεται απ' τη στιγμή που και η σημερινή κυβέρνηση παραμένει πιστή στο ευρωενωσιακό θεσμικό πλαίσιο, που επιδιώκει να αναβαθμίσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, τα οποία αποτελούν τη βασική αιτία για τα κύματα των προσφύγων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, έχει τεράστιες ευθύνες, που δεν μπορούν να κρυφτούν με την επίκληση του διεθνούς χαρακτήρα του προβλήματος", γράφει η εφημερίδα.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: Δρόμοι της φωτιάς για την κυβέρνηση

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "Ο πρωθυπουργός, ο οποίος διαπιστώνει ότι το χάσμα με τους αντιρρησίες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αγεφύρωτο, θα προκηρύξει εκλογές".

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: Ποιος φοβάται τις εκλογές

"Οπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «κανονικό κόμμα», σύμφωνα με τη διαπίστωση του Ζαν-κλοντ Γιουνκερ, έτσι και η ενδεχόμενη διάσπασή του δεν θα είναι ακόμη μία διάσπαση της Αριστεράς. Κινδυνεύει να έχει συνέπειες πυρηνικής έκρηξης για τον ΣΥΡΙΖΑ Προεδρικοί και διαφωνούντες ετοιμάζονται για την κρίσιμη ημέρα της ψήφισης της νέας συμφωνίας, η οποία θα δρομολογήσει και εξελίξεις.
Εκεί θα σταματήσει και το blame game για το ποιος θα πατήσει το κόκκινο κουμπί της έκρηξης", γράφει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βρήκαν «χρυσορυχείο»  κυττάρων για θεραπείες 

"Νέα μέθοδος χωρίς χημικά θα προσφέρει άπειρα υγιή κύτταρα για μεταμόσχευση. Δύο ανεξάρτητες κινεζικές ερευνητικές ομάδες κατάφεραν -με διαφορετικό τρόπο- να φθάσουν στο ίδιο αποτέλεσμα: να μετατρέψουν κύτταρα του δέρματος σε νευρικά κύτταρα (νευρώνες). Η πρωτοτυπία είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις η μετατροπή επιτεύχθηκε με την προσθήκη λίγων χημικών ουσιών στα δερματικά κύτταρα", γράφει η εφημερίδα. 

ESPRESSO Weekend: Ο άγνωστος πόλεμος της Γκέλυς Μαυροπούλου

Στην εφημερίδα μιλάει η ηθοποιός που "προκαλούσε υστερία στο κοινό της". Μιλά για "το γάμο με τον Στέφανο Στρατηγό και τον καβγά με τη Λαμπέτη. "Δεν είμαι μόνη μου, έχω τη σκυλίτσα μου και τη βαπτιστήρα μου", λέει η ηθοποιός.


KONTRA NEWS: Απόβαση στη χώρα μας ετοιμάζουν 2,5 εκ. μετανάστες

"Γύρω στα 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει «στρατοπεδεύσει» προσωρινά στην Τουρκία είναι έτοιμοι για απόβαση στα ελληνικά νησιά, που είναι ο πρώτος σταθμός πριν φτάσουν στην Αθήνα από όπου οι λίγοι - αυτοί που θα πληρώσουν πανάκριβα τους δουλεμπόρους - θα καταλήξουν στον τελικό τους προορισμό που είναι οι χώρες της βόρειας Ευρώπης", γράφει η εφημερία.

PRESS STAR WEEKEND: Θέλεις να γίνω η νοσοκόμα σου;

Στο θέμα των σεξουαλικών οργίων της Αργολίδας, που κατέληξε σε δολοφονία ενός καπετάνιου αναφέρεται -και σήμερα- η εφημερίδα, δίνοντας λεπτομέρειες για το τι γινόταν.

PRESS TIME: Τροϊκανοί, πράκτορες και λαθρομετανάστες στήνουν το δικό τους χορό

"Την ώρα που απαιτούν περικοπές και πείνα, 28.000 την ημέρα για τη φύλαξη του κουαρτέτου", τονίζει η εφημερίδα και προσθέτει: "Αλωνίζουν Μοσάντ, Μιτ, BND, NSA. Ανάμεσα στους μετανάστες, μαφιόζοι και τζιχαντιστές".

SPIRTO: Γιώργος Μαρίνος: Δε ζει χωρίς οξυγόνο

"Ο 76χρονος πια Γιώργος Μαρίνος ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά. Η ζωή του κρέμεται σε μια συσκευή οξυγόνου. Σε μια μάσκα που θα φορά για το υπόλοιπο της ζωής του. Και μέσα σ' όλα αυτά. τα οικονομικά προβλήματα τον ανάγκασαν να βάλει πωλητήριο στο ησυχαστήριο του στον Νέο Βουτζά. Μια αγοραπωλησία που γρήγορα μετατράπηκε σε εφιάλτη για τον ίδιο, καθώς, όπως αποκαλύπτει το «Spirto», κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την κατάστασή του. «άρπαξαν» την πολυτελή βίλα του αντί πινακίου φακής"! 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΟΡΑ: Θέλουν να αλλάξουν πάλι τον ΦΠΑ!

Σύμφωνα με την εφημερίδα η Τρόικα απαιτεί "να γίνουν πάλι μετατάξεις προϊόντων στους συντελεστές (βόειο κρέας), αλλά και να «φορτωθούν» με ΦΠΑ 23% οι υπηρεσίες που είναι στον μηδενικό συντελεστή (η ιδιωτική εκπαίδευση συνολικά). Στις διαπραγματεύσεις για το νέο μνημόνιο οι δανειστές άνοιξαν όλη τη «βεντάλια» των θεμάτων και ζητούν μετ' επιτάσεως να «ξηλωθούν» και άλλα «κοινωνικού χαρακτήρα» νομοθετήματα, που χαρακτηρίστηκαν μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης, όπως τα τεκμήρια για τους ανέργους".

ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Η ζαριά του Αλέξη

"Το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό και το ξέρουν όλοι. Η κυβέρνηση επιδιώκει πάση θυσία την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές μέχρι τις 20 Αυγούστου και σε αυτήν της την επιθυμία φαίνεται να συνεπικουρείται και από την Κομισιόν, η οποία σχεδόν καθημερινά φροντίζει να στέλνει το μήνυμα ότι ο στόχος αυτός είναι φιλόδοξος, αλλά υλοποιήσιμος. Στην ίδια γραμμή κινείται και το Παρίσι, όπως τουλάχιστον διαφάνηκε από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Σουέζ", τονίζει η εφημερίδα.

Η ΑΞΙΑ: Οι ξένοι σώζουν τις τράπεζες με αύξηση κεφαλαίου + CoCos

"Εν εξελίξει βρίσκεται η διαμόρφωση tjou οδικού χάρτη για τα μέλλον και τη σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με τραπεζικά στελέχη να αναφέρουν πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πραγματοποιηθεί μέσω ταυ ΤΧΣ, όπως συνέβη και τα 2012, και αυστηρά εντός του 2015", γράφει η εφημερίδα. 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Το νέο Μνημόνιο

Η εφημερίδα επισημαίνει: "Μέτρα-φωτιά με νέους φόρους, μείωση συντάξεων και αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ, «κόκκινα» δάνεια - Το Μαξίμου θέλει Πάση θυσία συμφωνία για να αποφευχθεί λύση με δάνειο-γέφυρα - Κυβέρνηση και δανειστές κατέληξαν στο μεγαλύτερο μέρος του νέου Μνημονίου - Πυρετώδεις διαβουλεύσεις το Σαββατοκύριακο, ώστε να κλείσουν οι εκκρεμότητες πριν από τις 20 Αυγούστου". 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Οι θεσμοί κάνουν Ταμείο

Τα σημεία που επισημαίνει η εφημερίδα είναι τα εξής: "Τι συμφώνησαν κυ βερνηση και δανειστές Σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης για το νέο φορέα Οι θεσμοί κάνουν Ταμείο Συγκροτείται κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο Καταργείται το ΤΑΙΠΕΔ Ποιο θα είναι το νέο Ταμείο Προφίλ Εργαλεία ■ Κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο ■ Τιτλοποιήσεις ενεργητικού ■ Στόχος: Εσοδα 50 δια σε 30 έτη".

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Σημάδια κόπωσης εμφάνισε η χρηματιστηριακή αγορά

"Συνεδρίαση αυξημένης νευρικότητας και μεικτών διαθέσεων ήταν η τελευταία για την εγχώρια χρηματιστηριακή εβδομάδα. Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε στο εύρος των 665,05-682,34 μονάδων έχοντας αρχικά τη στήριξη των τραπεζικών μετοχών, ενώ σταδιακά βρήκε στηρίξεις από τα υπόλοιπα blue chips με αποτέλεσμα να επιτύχει την διατήρηση του σε θετικό έδαφος για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στις 676,33 μονάδες πετυχαίνοντας άνοδο κατά 1,45%, με την αξία των συναλλαγών να παρουσιάζει μικρή μείωση φθάνοντας στα 59,4 εκατ. ευρώ", γράφει η εφημερίδα.