Θερμά συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ, αλλά και... «καλή δύναμη στους γονείς τους, που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και απ' ό,τι φαίνεται θα συνεχίσουν να πληρώνουν για το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία», ευχήθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.


Πρόσθεσε ότι «για τους δεκάδες χιλιάδες των νέων, που πέρασαν σε σχολή εκτός του τόπου κατοικίας τους, πρέπει άμεσα να προβλεφθούν υποδομές δωρεάν στέγασης, σίτισης, να έχουν όλοι δωρεάν δικαίωμα μετακίνησης». 

Το ΚΚΕ απευθύνει ξεχωριστό κάλεσμα στις νέες και τους νέους, που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ ή οδηγήθηκαν σε διαφορετικούς δρόμους, το καλώντας τους να μην παραιτηθούν από το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή. 

«Είναι επείγουσα ανάγκη να παρθούν μέτρα στήριξης για αυτούς τους νέους, για επαγγελματικές σχολές δημόσιες και δωρεάν, καταβολή επιδόματος ανεργίας από την πρώτη μέρα αναζήτησης δουλειάς, για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» επισημαίνει στην δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων, το ΚΚΕ επαναφέρει την πρότασή του για τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Να έχουν οι μαθητές το δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας, όσες φορές επιθυμούν, καθώς και τη δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας.