Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα στην πορεία των φιλάθλων του Άρη, σήμερα (Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015) το βράδυ, στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

 

Αρχικά, ενώ ακόμη οι φίλαθλοι του Άρη συγκεντρώνονταν έξω από το Παλέ Ντε Σπορ, η αστυνομία προχώρησε σε προληπτικές προσαγωγές 15 ατόμων, επειδή φορούσαν φουλ φέις κουκούλες και κράνη.

Η πορεία των φιλάθλων ξεκίνησε στις 8.30 μ.μ. Μέσω της Εγνατίας και της παραλιακής λεωφόρου, ο κύριος όγκος των φιλάθλων κινήθηκε προς το Μακεδονία Παλάς. Καθώς, όμως, λίγα μέτρα πιο κάτω γινόταν η προεκλογική συγκέντρωση του Ποταμιού, με την παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη, η αστυνομία απαγόρευσε τη συνέχιση της πορείας προς τα εκεί. Οι φίλαθλοι του Άρη επέμειναν να συνεχίσουν. Κάποιοι πέταξαν πέτρες κατά του ξενοδοχείου κι έπεσαν δακρυγόνα.

Τελικά, η πορεία συνεχίστηκε μέσω της Βασ. Όλγας, προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι φίλαθλοι του Άρη, όταν έφθασαν στο ύψος του Δημαρχείου, φώναξαν συνθήματα κατά του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη (ο οποίος, πάντως, ήταν στη συγκέντρωση του Θεοδωράκη, μαζί με τον αντιδήμαρχο Σπ. Πέγκα, που είναι και υποψήφιος).

Η πορεία κατέληξε στο Λευκό Πύργο, όπου οι φίλαθλοι του Άρη ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Μόνον που, εφέτος, τα εγκαίνια δε θα τελέσει ο πρωθυπουργός, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας…

Η πορεία έγινε μετά την άρνηση της Football League να δεχτεί την άνοδο του Άρη στην κατηγορία, για να καλυφθούν οι κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν από την αδυναμία άλλων ομάδων να αγωνιστούν στην κατηγορία αυτή. Πάντως, η οργανώτρια του πρωταθλήματος ανακοίνωσε ότι η κλήρωση του πρωταθλήματος, που ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Σεπτεμβρίου, τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί “λόγω εκκρεμοδικιών” (ο Άρης έχει καταθέσει εξώδικο).