Τα της τρόικας πρωταγωνιστούν στα σημερινά (Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τι θα συμβεί στις συντάξεις».

Η εφημερίδα γράφει ότι «με μια ρύθμιση-λαιμητόμο οι δανειστές της χώρας επιδιώκουν να βάλουν τέλος σε όλες τις περιπτώσεις πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και απαιτούν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης όχι μόνο έξι μήνες ανά έτος, όπως είναι η ελληνική πρόταση, αλλά έως 18 μήνες, σε ετήσια βάση, προκειμένου να λάβει η χώρα μας νέα δανειακή βοήθεια».

ΕΘΝΟΣ: «Αποκλειστική συνέντευξη του Πιερ Μοσκοβισί στο 'Έθνος: Οι δεσμεύσεις να τηρηθούν από όλους...».

Στην αποκλειστική συνέντευξη Μοσκοβισί που παρουσιάζει, σήμερα, το Έθνος, ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. τονίζει : «Αν όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, της 12ης Ιουλίου, τότε είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γέροντος Ιωσήφ: "Δεν θα υπάρχει… ζωντανός για να μας κυβερνήσει"!…

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “ακυβέρνητο σκάφος λοιπόν η Ελλάδα, οδηγείται στη συντριβή. Οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες για το μέλλον της χώρας και του λαού μας. Ας όψονται βέβαια οι Τσιπροκαμμένοι, οι οποίοι (απ' ό,τι φαίνεται) δεν έχουν κατανοήσει τις τεράστιες ευθύνες που φέρουν για τα δεινά στα οποία μας οδηγούν. Δεν κατανοούν, ως μικρόνοες που είναι, ότι θα έρθει η μέρα που θα τους ζητηθεί ο "λογαριασμός" για τις μεγάλες προδοσίες στις οποίες μέσα σε ελάχιστους μόλις μήνες προέβησαν: στην οικονομική ασφυξία που έφεραν την Ελλάδα, στο τρίτο και σκληρότερο Μνημόνιο (Υπερμνημονιο), στην αθρόα έλευση λαθρομεταναστών-τζιχαντιστών, στην "κάρτα του πολίτη", δηλ. το χάραγμα-σφράγισμα και τόσα άλλα...”. Προσθέτει ότι όλα αυτά προφητεύτηκαν από τον γέροντα Ιωσήφ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ποιοι γλιτώνουν τη σύνταξη στα 62».

Η εφημερίδα γράφει ότι «μικρή παράταση έως το φθινόπωρο παίρνουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό δίδοντας την ευκαιρία στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του Δημοσίου, του ΟΑΕΕ, καθώς και των ειδικών ταμείων (ΔΕΚΟ-τραπεζών) που συμπληρώνουν την ηλικία συνταξιοδότησης να αποφύγουν τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας στα 62 για μειωμένη σύνταξη και στα 67 για πλήρη με λιγότερα από 37 χρόνια ασφάλισης».

ΕΣΤΙΑ: «Τέλος εποχής για τις πρόωρες».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η επικείμενη κατάργησις των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από την 1η Ιανουαρίου 2016 είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση εξυγιάνσεως του πολύπαθου ασφαλιστικού συστήματος της Ελλάδος. Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι σαφές και ισχυρό: όλοι θα λαμβάνουν σύνταξη στα 67 χωρίς να υπάρχει η δυνατότις των πολυπληθών εξαιρέσεων που ισχύουν σήμερα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Συγγραφείς Μνημονίων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «επιταχύνονται οι αποφάσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση. Ενόσω το κουαρτέτο αλωνίζει στα υπουργεία, η κυβέρνηση προχωρά χωρίς διαγωνισμό στην πρόσληψη συμβούλων για να συγγράψουν ως "διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες" το τρίτο Μνημόνιο».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ανάσα . . . υγείας τα κοινωνικά ιατρεία

“Τα capital controls αλλά και οι ελλείψεις φαρμάκων στέλνουν στις δομές αλληλεγγύης όλο και περισσότερους ανθρώπους Ανασφάλιστοι, άποροι αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα και πολλοί ασφαλισμένοι περνούν το κατώφλι του ανοιχτού πολυιατρείου των "Πατρών του Κόσμου" στη Θεσσαλονίκη. Η αυξημένη ανασφάλεια σε συνδυασμό με τα τραπεζικά προβλήματα και τις ελλείψεις φαρμάκων τόσο στα δημόσια νοσοκομεία όσο και στα φαρμακεία στρέφει και όσους έχουν ασφάλεια στα κοινωνικά ιατρεία όλης της χώρας”, τονίζει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ: «Επιχείρηση Δεκαοκταύγουστος».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «τη δέσμευση ότι θα ψηφιστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στις 18 Αυγούστου δίνει η κυβέρνηση στους δανειστές, ώστε να αποφύγει την απαίτηση για ψήφιση προαπαιτουμένων πριν από τη συμφωνία για το νέο Μνημόνιο».

ESPRESSO: Χρήμα και σαμπάνιες 15λιτρες

“«Έκρηξη» χλιδής στης... Ψαρούς την «ολόχρυση» ράχη. Μπορεί οι Έλληνες των capital controls να πήραν φέτος απουσία από το καθιερωμένο party τον Αντώνη Ρέμου στο Nammos. ωστόσο βρήκαν άξιους αντικαταστάτες από τη Μέση Ανατολή”, γράφει η εφημερίδα!

Kontranews: «Κόβονται οι συνωμότες. 20 Αυγούστου η προκήρυξη των εκλογών. Μετά τις κάλπες το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «σε τροχιά ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων εισέρχεται η χώρα με την προσφυγή σε εκλογές να θεωρείται πλέον μονόδρομος. Ορόσημο για τις αποφάσεις που θα πάρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι η ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή στις 19 Αυγούστου για την έγκριση της συμφωνίας με τους εταίρους, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της μεγάλης δόσης των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ».

SPIRTO: Κινηματογραφική ληστεία στη Μύκονο

“Μια ληστεία, με λεία 35.000 ευρώ και «θύμα» έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, προκάλεσε αναστάτωση σε ένα από τα πιο in ξενοδοχεία της Μυκόνου, που ανήκει στην οικογένεια Μιχόπουλου”, γράφει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Ο 19χρονος εραστής και οι αλλοδαπές πόρνες

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “με κάθε τρόπο προσπαθεί να φωνάξει και να αποδείξει την αθωότητά της, η γυναίκα που κατηγορείται για τη δολοφονία του άνδρα της. Η Δήμητρα Βούλγαρη, που βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στις Φυλακές του Κορυδαλλού, κατηγορούμενη για τον θάνατο του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου στην κατοικία του φίλου τους, στην Κοιλάδα, με δύο πυροβολισμούς, έχει καταρρεύσει”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ψυχραιμία ή πανικός. Ανοίγει σήμερα το Χρηματιστήριο έπειτα από 25 ημέρες αργίας».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «στην καταγραφή του μεγέθους των αναμενόμενων πιέσεων που θα ασκηθούν κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της αγοράς επικεντρώνεται σήμερα η χρηματιστηριακή κοινότητα, προκειμένου να καταστεί ρεαλιστική η εξαγωγή συμπερασμάτων για τις επόμενες εξίσου κρίσιμες συνεδριάσεις».