Πρόταση, για να συσταθούν δυο διαπαραταξιακές επιτροπές, από τις οποίες, η μία να ασχοληθεί με το μεταναστευτικό ζήτημα και να διερευνήσει τις δυνατότητες του δήμου Θεσσαλονίκης κι η δεύτερη να εξετάσει λεπτομερώς το θέμα του ΕΣΠΑ,

που έχει «παγώσει» και δεν γίνονται εκταμιεύσεις για εκτελούμενα έργα, κατέθεσαν οι σύμβουλοι της παράταξης «Εντάξει» στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Χαρακτήρισαν «τεράστιο» το μεταναστευτικό πρόβλημα. Καταλόγισαν ευθύνες στην κυβέρνηση για όσα έγιναν με το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» και, όσον αφορά την πρόταση του δημάρχου για χρήση των στρατοπέδων της Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία των μεταναστών, δια του συμβούλου Εφραίμ Κυριζίδη, πρότειναν:

1.      Αντί να ληφθεί μια απόφαση-πυροτέχνημα για τη χρήση των στρατοπέδων, να συσταθεί άμεσα μια διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία να εξετάσει το θέμα και την –οποιαδήποτε- συνδρομή του δήμου».

2.      Να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση του δήμου Θεσσαλονίκης, τόσο για το θέμα των μεταναστών, όσο και για το θέμα της χρηματοδότησης έργων από το «παγωμένο» ΕΣΠΑ.

3.      Να υπάρξει συνεργασία των δήμων για το μεταναστευτικό μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, είτε σε επίπεδο όμορων δήμων.

Στη δευτερολογία τους υπογράμμισαν ότι η σπουδή του δημάρχου να πάει στη σημερινή συνάντηση των δημάρχων με μια πρόταση, δεν προσφέρει, στην πραγματικότητα, στη λύση του προβλήματος, ειδικά από τη στιγμή που τα στρατόπεδα τα οποία επικαλείται, βρίσκονται σε έδαφος όμορων δήμων και απευθύνεται σε έναν πρωθυπουργό ο οποίος έχει παραιτηθεί.