Μπορεί ο ΟΛΘ να δηλώνει έτοιμος να υποδεχτεί και να προωθήσει τους, περίπου, 2.000 μετανάστες, το καράβι, όμως, που τους μεταφέρει, δε φαίνεται να "πιάνει λιμάνι" στη Θεσσαλονίκη!


Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατευθυνθεί, τελικά, στον Πειραιά κι εκεί θα αφεθούν οι μετανάστες, για να φθάσουν με δικά τους μέσα στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, αφού η οργανωμένη διακίνηση μεταναστών στον παραμεθόριο νομό Κιλκίς... απαγορεύεται!

Πάντως, επίσημα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το θέμα.

Στο μεταξύ, ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι «η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για την πιθανή κατάπλευση πλοίου στο λιμάνι Θεσσαλονίκης» και πως «κινητοποιήθηκε αμέσως, προκειμένου να επιτευχθεί η κατάλληλη υποδοχή των προσφύγων, αλλά και η κάλυψη των αναγκών τους».

Υποστηρίζει ότι έθεσε σε εφαρμογή «Σχέδιο Δράσης για την υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων στη Θεσσαλονίκη που είχε καταρτίσει ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού», και πως ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αυτός που ζήτησε να γίνει σύσκεψη υπό την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κ. Κόλλια-Τσαρουχά, με τη συμμετοχή όλων των τοπικών εμπλεκόμενων φορέων (Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λ. Κυρίζογλου, πρόεδρο της ΟΛΘ Α.Ε., Γ. Παντή), προκειμένου να συντονιστούν οι φορείς. 

Τέλος, σημειώνει ότι έχουν κινητοποιηθεί οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας για την περίπτωση που απαιτηθεί σχετική μέριμνα, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί επαφές με εθελοντικές οργανώσεις, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον θέμα της μέριμνας των προσφύγων.

Οι πληροφορίες, πάντως, θέλουν την κινητοποίηση του δήμου να μην δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες...