Αισιόδοξοι άνθρωποι οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου! Πώς να τους χαρακτηρίσεις διαφορετικά όταν, δια του δημοτικού συμβουλίου, ζητούν... τέρμα μετρό στα όρια του δήμου τους, την ώρα που έργα μετρό δε γίνονται ούτε για δείγμα στη Θεσσαλονίκη;


Όπως ενημερωνόμαστε με Δελτίο Τύπου του δήμου Ωραιοκάστρου, υπερψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο η πρόταση του δημάρχου, Αστέριου Γαβότση για την εγκατάσταση του τερματικού σταθμού του μετρό... γραμμής δυτικής Θεσσαλονίκης στα όρια του δήμου! Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Γαβότσης ενημέρωσε το σώμα σχετικά με την επιστολή που απέστειλε στις 28-7-2015 η δημοτική αρχή στον πρόεδρο της Εταιρίας «Αττικό Μετρό Α.Ε». 

Στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται η επιθυμία της διοίκησης του δήμου να εξεταστεί σοβαρά ενόψει της εξεταζόμενης επέκτασης του μετρό προς τη δυτική Θεσσαλονίκη, η χωροθέτηση του τερματικού σταθμού στο χώρο του υφιστάμενου αμαξοστασίου του ΟΑΣΘ, ενός χώρου που, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, συγκεντρώνει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις και είναι ο πιο κατάλληλος χώρος, καθώς δίνει τη δυνατότητα για χωροθέτηση μεγάλου πάρκινγκ, που θα εξυπηρετεί περισσότερους από 100.000 πολίτες.

«Το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ βρίσκεται στα όρια του δήμου Ωραιοκάστρου με τον δήμο Παύλου Μελά και συγκεκριμένα επί της οδού Θερμαϊκού, στο οποίο καταλήγουν για μετεπιβίβαση όλες οι γραμμές ΟΑΣΘ της λεκάνης του Λαγκαδά. Τονίσαμε ιδιαίτερα στην επιστολή μας ότι ο δήμος Ωραιοκάστρου, με τη νέα αρχιτεκτονική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνενώθηκε με τους δήμους Καλλιθέας και Μυγδονίας και ο πληθυσμός του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου ξεπερνά πλέον τις 50.000», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γαβότσης και επεσήμανε ότι η διοίκηση του δήμου ευελπιστεί στη συνεργασία με την εταιρία «Αττικό Μετρό Α.Ε.». 

Τώρα, πώς θα γίνει κάτι τέτοιο, όταν τα έργα στην κύρια γραμμή του μετρό έχουν παγώσει και τίθεται σε αμφισβήτηση αν υπάρχουν χρήματα τόσο γι αυτά, όσο και για την επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά, ώστε, κάποτε, να δημοπρατηθεί και να αρχίσει η κατασκευή της δυτικής επέκτασης του μετρό, αυτό είναι ένα... άλλο θέμα.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρότασή μας θα τύχει θετικής αντιμετώπισης από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει καταφατικά για την υποβολή του παραπάνω αιτήματος», είπε ο κ. Γαβότσης στην τοποθέτησή του. 

Αμέσως μετά το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση υποβολής αιτήματος προς τα αρμόδια υπουργεία, φορείς και υπηρεσίες για την εξέταση εγκατάστασης του τερματικού σταθμού του μετρό γραμμής δυτικής Θεσσαλονίκης στα όρια των δήμων Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά. Είμαστε σίγουροι πως όλοι οι φορείς θα ενσκήψουν με ενδιαφέρον στο αίτημα...