Επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε, σήμερα, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Κοκκινιάς.

 

Κάλεσε τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία μέσω της «ενδυνάμωσης του αγώνα ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τον φασισμό-ναζισμό», να αχρηστεύσουν τα δίχτυα που επέλεξαν να ρίξουν στις ηρωικές εργατογειτονιές του Πειραιά τα «φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, οι απόγονοι των ναζί και δωσίλογων, που πριν 71 χρόνια επέλεξαν να χτυπήσουν την ανταρτομάνα Κοκκινιά».  

Είπε ότι ο λαός έχει δοκιμάσει και εμπιστευθεί πολλούς και έχει δει σχεδόν τα πάντα, προσθέτοντας ότι τώρα πρέπει να δοκιμάσει να κάνει αυτό που δεν έχει κάνει ακόμα, μέχρι σήμερα, από τα χρόνια της Αντίστασης και των μεγάλων ηρωικών αγώνων: «Να βαδίσει με το ΚΚΕ, στο δρόμο του αγώνα, της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, στο δρόμο της συνολικής ανατροπής». 

Ανέφερε ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο δύο διαχωριστικές πολιτικές γραμμές, ότι υπάρχει μια ταξική διαχωριστική γραμμή: Ή με το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, ή με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Κάλεσε τον λαό να αχρηστεύσει τις παγίδες που του στήνουν, όπως είναι «το νέο ανάχωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ 2 του Λαφαζάνη, που υπηρετεί από άλλο πόστο τώρα, τον ίδιο στόχο, της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας».