Αυτόνομη, με δικά της ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, θα κατέλθει στις εκλογές της 20 Σεπτεμβίου, η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΚΔΕ, η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές αποφασίστηκε «για την επιβολή μιας Κυβέρνησης των Εργαζομένων, που θα εφαρμόσει ένα ριζοσπαστικό Πρόγραμμα απαραίτητο για ν’ αντιμετωπιστούν τα ζωτικά προβλήματα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Ένα πρόγραμμα αγώνων και μέτρων, που δεν θα περιορίζονται στο δήθεν «εφικτό» και «ρεαλιστικό» (με τα μέτρα του συστήματος και της κρίσης του), αλλά σε ότι είναι αναγκαίο για την επιβίωση και βελτίωση της ζωής των εργαζόμενων και λαϊκών μαζών. Τα λεφτά και οι πόροι υπάρχουν στις τσέπες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τους φορολογικούς παραδείσους των καπιταλιστών. Όλα χρειάζονται μια αλλαγή στη δομή της εξουσίας, μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, στηριγμένη στην κινητοποίηση και μόνιμη οργάνωση στους χώρους εργασίας, με οδηγό το μεγαλειώδες και ταξικό ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου, στην πάλη για την επιβολή των συμφερόντων της πλειοψηφίας».
Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «ο Τσίπρας υπέγραψε ένα Μνημόνιο–Τέρας που θα καταστρέψει την οικονομία και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, θα προκαλέσει νέα τεράστια κύματα ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης, θα διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από τα συστήματα υγείας, παιδείας και κοινωνικής ασφάλισης, θα ξεπουλήσει όλη τη δημόσια περιουσία (ήδη άρχισε με τα 14 αεροδρόμια και ακολουθούν τα λιμάνια κ.λπ.)… θα μετατρέψει τη χώρα σε μια αποικία χρέους κάτω από μια διαρκή εποπτεία των δανειστών/τοκογλύφων και των ιμπεριαλιστών».