Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν τις τελευταίες ώρες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, με συνέπεια να πλημμυρίσουν δρόμοι, ισόγεια σπίτια και καταστήματα.

Στη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις, για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και αποθήκες. Η νεροποντή, στις δύο αυτές πόλεις, συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους, οδηγώντας παράλληλα σε "βουτιά" τον υδράργυρο που αυτήν την στιγμή δεν ξεπερνάει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Όπως μεταδίδει το neaflorina.blogspot.com, στιγμές χειμώνα ήρθαν στη μνήμη των κατοίκων της Φλώρινας, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση τις απογευματινές ώρες. Το χαλάζι, σε μέγεθος καρυδιού, δημιούργησε - όπως όλα δείχνουν σοβαρά προβλήματα σε καλλιέργειες - ενώ λόγω της βροχής οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες.

Σε περιοχές της Καστοριάς έπεσε χαλάζι προκαλώντας ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ενώ στην επαρχία Εορδαίας Κοζάνης σημειώθηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης.  Όπως μεταδίδει το svouranews.blogspot.com χωρίς ρεύμα έμειναν Αμπελόκηποι,  Μηλίτσα και Κωσταράζι. 

Προβλήματα και στην Κοζάνη:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 75 κλήσεις για άντληση νερού από σπίτια, υπόγεια και δρόμους, ενώ λόγω κεραυνού υπάρχει πρόβλημα ηλεκτροδότησης σε πολλές γειτονιές της πόλης.

Σημαντικό είναι το πρόβλημα στο κανάλι της πόλης, στο δρόμο προς Μποδοσάκειο, το οποίο σχεδόν έχει υπερχειλίσει.

Το Kozanimedia επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, ο οποίος έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, σημειώνοντας πως αναζητούνται οχήματα άντλησης νερού, ενώ ανέφερε πως υπήρχαν πολίτες που… αποκλείστηκαν σε σούπερ μάρκετ πέριξ της Πτολεμαΐδας, λόγω του όγκου των υδάτων που, όπως λέει, σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν το μισό μέτρο!

Δείτε βίντεο από την καταιγίδα στην Πτολεμαΐδα:

 

Το βίντεο ανάρτησε στο Facebook ο προγνώστης καιρού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος σημειώνει πως «Top καταιγίδα Πτολεμαΐδα. Δε θυμάμαι στο παρελθόν τέτοια ένταση μέσα στην πόλη»!