Εκλογικά και… συνταξιοδοτικά είναι τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Μέρα χωρίς τοπική εφημερίδα, αφού η Θεσσαλονίκη δεν εκδόθηκε λόγω απεργίας…

 

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Παγώνουν 62.000 εφάπαξ

“Παγώνει» η καταβολή των εφάπαξ λόγω αδυναμίας εύρεσης νέου τρόπου υπολογιομού. Εκτιμάται όχι βρίσκονται σε αναμονή πάνω από 62.000 εφάπαξ από όλους τους Τομείς Πρόνοιας, με το συνολικό κόστος να υπερβαίνει τα 1,4 δισ. ευρώ. Η εκτίμηση που υπάρχει από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες είναι ότι, με δεδομένη και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί νέος τρόπος υπολογισμού εφάπαξ πριν από τον Οκτώβριο”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: Στοχευμένες επιχειρήσεις μετά το γκάλοπ

Η εφημερίδα τονίζει ότι “με στοχευμένες επιχειρήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σχεδιάζουν να προσελκύσουν τους αναποφάσιστους, αναπροσαρμόζοντας την τακτική τους μετά τα γκάλοπ. Οξύτατη ήταν η επίθεση του Αλ. Τσίπρα κατά του Β. Μεϊμαράκη, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ επιστρατεύει τη θεωρία Tns «χαμένης ψήφου» ...”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ντέιβιντ Ρότσιλντ ο… Μεσσίας του Πάπα και των Σιωνιστών

“Η σιωνιστική οικογένεια των Ρότσιλντ, που ελέγχει την μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα στον κόσμο, έχει ένα γιο που τον προβάλλει... σαν "Μεσσία"! Εμείς οι Χριστιανοί αυτόν τον "Μεσσία" τον λέμε Αντίχριστο, γιατί ο αληθινός Μεσσίας ήρθε πριν από 2.000 χρόνια. Αυτός ο "Μεσσίας" των εβραίων, που τον προβάλλουν ως τέτοιο οι σιωνιστές, ο γιος του Ρότσιλντ, είναι ο Αντίχριστος, που όπως γνωρίζουμε από τις Γραφές θα προσπαθεί να μοιάζει εξωτερικά με τον Χριστό”, γράφει η εφημερίδα.

ΕΣΤΙΑ: Κυβερνητικός ευρύς συνασπισμός

Σύμφωνα με την εφημερίδα “στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ήμερων πού είδαν το φως της δημοσιότητος, αλλά και άλλων πού χαρακτηρίζονται ως «εμπιστευτικές», αφού έχουν παραγγελθεί από ξένες κυβερνήσεις ή επιχειρηματικούς ομίλους και όχι Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ή εικόνα είναι πανομοιότυπη. Οι αρνητικές γνώμες για το πρόσωπο του κ. Τσίπρα υπερβαίνουν κατά πολύ το 50% των ερωτηθέντων και σε πλείστες περιπτώσεις υπερβαίνουν και αυτό το 70%. Πανομοιότυπες και οι κρίσεις τόσο για το κυβερνητικό έργο όσο και για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τούς Ευρωπαίους και το ΔΝΤ”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Επιχείρηση τόνωσης ηθικού

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα “να τονώσει το ηθικό των μελών και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας στο ξεκίνημα της πανελλαδικής σύσκεψης, ενώ στο τέλος της διαδικασίας έδωσε το έναυσμα για την εκλογική μάχη, με τη φράση «να δώσουμε ένα τέλος στη μελαγχλολία και να μιλήσουμε για την αισιοδοξία»”.

ΤΑ ΝΕΑ: Εκλογές από το μηδέν

H εφημερίδα τονίζει ότι “μια «ανοικτή» εκλογή βγάζουν οι δημοσκοπήσεις με τη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ να έχει συρρικνωθεί αρκετά. Έτσι, Τσίπρας και Μεϊμαράκης ανεβάζουν τους τόνους με στόχο να πολώσουν το εκλογικό σώμα και να συμπιέσουν τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων”.

ESPRESSO: Ντίλερ μοντέλων στη μαφία της κόκας

“Ο «μορφονιός», που φέρεται ότι έχει κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις, πιθανώς έχει ρόλο-κλειδί στην υπόθεση και εκτιμάται ότι είναι ο dealer μοντέλων στη μαφία της κόκας! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Χρήστος» αναφέρεται στην ογκώδη δικογραφία, καθώς έχει συνομιλία με τον έναν από τους προφυλακισμένους για την υπόθεση , κατά την οποία φέρεται ότι κανονίζουν νέα «φουρνιά» καλλίγραμμων γυναικών στο νησί των ανέμων με σκοπό να ικανοποιήσουν τα γούστα των εκλεκτών πελατών που ήταν έτοιμοι να χρυσοπληρώσουν για μια καυτή βραδιά”, γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: Κήρυξε τον πόλεμο στη διαπλοκή και στο παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της χώρας

Η εφημερίδα γράφει: “Απαλλαγμένος από τα βαρίδια των αποστατών και τους «τρελαμένους» περιθωριακούς, ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει από σήμερα μεγάλη πορεία προς το λαό, κηρύσσοντας πανστρατιά των πατριωτικών Αριστερών και Δημοκρατικών δυνάμεων νια τη μεγάλη νίκη στις εκλογές, που θα σημάνει το τέλος του παλιού χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος”.

SPIRTO: Η κρυφή ζωή του γκέι υπουργού

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι “οι διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας από τις συνομιλίες των εμπλεκομένων στο κύκλωμα (σ.σ. της διακίνησης ναρκωτικών της Μυκόνου), φέρνουν δύσκολη θέση τον πολιτικό, που έχει διανύσει τη δική του μακροχρόνια διαδρομή στην πολιτική ζωή του τόπου”.

STAR PRESS: Υπουργός πλήρωνε ακριβά για βίζιτες και «κόκα»

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “Έλληνας πολιτικός τακτικός θαμώνας της κοσμοπολίτικης Μυκόνου και πρόσωπο ιδιαίτερα προβεβλημένο, ήταν ένας από τους δεκάδες πελάτες του κυκλώματα ναρκωτικών και πορνείας του Νησιού των Ανέμων”.