Έπεσε, χθες, Κυριακή 30 Αυγούστου 2015, η αυλαία για το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, με την τελετή λήξης να είναι μία απο τις πιό ενδιαφέρουσες στιγμές του 4ημέρου.


Μετά την πρώτη ημέρα και την εντυπωσιακή τελετή έναρξης, τα μέλη των Ορχηστρών που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ πλημμύρισαν με μουσικές τους δρόμους του Δήμου Δέλτα και οι κάτοικοι πήραν μια γεύση από τη Νεανική Ορχήστρα “Ζάμπρουφ”, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, την Ορχήστρα “Μάτζικ Μπράς” (Λαμία), τη Νεανική Ορχήστρα Πνευστών “Λόβετς”, τη Νεανική Ορχήστρα Πνευστών “Σκουκοβόλα” και τη Νεανική Ορχήστρα Πνευστών “Πόρτρετ”.



Την τελετή λήξης τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαριάνθη Δημοπούλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

“Ήταν μια πολύ όμορφη γιορτή. Είναι πολύ θετικό να βλέπεις νέα παιδιά από την Ελλάδα και την Ευρώπη να μιλούν μέσα από τη μουσική και να στέλνουν μηνύματα ενότητας και συνεργασίας. Ο Δήμος μας μέσω του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού, ως διοργανωτής, στηρίζει το θεσμό ως μία σπουδαία καλλιτεχνική και εξωστρεφή εκδήλωση. Θεωρούμε ότι φέτος κάναμε δύο βήματα μπροστά για μια εκδήλωση που ξεπερνά τα όρια του Δήμου μας. Στόχος μας είναι να απευθυνθούμε σε όλες τις γύρω περιοχές, ώστε να έχουμε επισκέπτες και από τη Θεσσαλονίκη, την Ημαθία, την Πιερία”  δήλωσε μετά το πέρας ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.




Ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος Μίλτος Πολυχρονίδης δήλωσε: “Η μουσική ενώνει, αυτός είναι ο στόχος μας, νομίζω ότι τον πετύχαμε και φέτος. Νέα παιδιά και μουσικοί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους πάνω και κάτω από τη σκηνή. Επί τέσσερις μέρες, ζήσαμε πολύ όμορφες καλλιτεχνικές στιγμές. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες, τους θεατές του Φεστιβάλ, αλλά και τη διοίκηση του Δήμου μας για την υποστήριξη. Ξεχωριστά, ευχαριστίες για τους εθελοντές γιατί χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε τόσα πολλά. Ήδη βάζουμε πλώρη για το 19ο ραντεβού των Νεανικών Ορχηστρών στο Δήμο Δέλτα". 





Αμέσως μετά το πέρας του φεστιβάλ στον αύλιο χώρο του Γυμνασίου, στην είσοδο της Σίνδου, συγκεντρώθηκαν όλα τα τμήματα που συμμετείχαν και έπαιξαν σε ένα... αυτοσχέδιο πάρτυ με καλεσμένους όλους τους θεατές!