Όλοι το… βλέπαμε να έρχεται, μεν, για πάρα πολύ καιρό, χρειάστηκε όμως η αποφασιστικότητα και η ρεαλιστική οπτική ενός διευθύνοντα όπως ο Satya Nadella για να παρθεί η σχετική, δύσκολη κι επώδυνη, απόφαση.

 

Το κορυφαίο στέλεχος της Microsoft, με το εσωτερικό μήνυμα που έστειλε στους υπαλλήλους της εταιρείας, ανακοίνωσε τις νέες 7.500 απολύσεις (η συντριπτική τους πλειοψηφία από το τμήμα κινητών τηλεφώνων της) και την αποδοχή ζημίας της τάξης των 8 δις δολαρίων από την εξαγορά της Nokia.

Μετά από επένδυση δισεκατομμυρίων δολαρίων την τελευταία επταετία, τα Windows Mobile/Windows Phone δεν έχουν ξεπεράσει το 3% σε μερίδιο αγοράς παγκοσμίως. Άνω του 90% των κινητών με Windows Phone είναι Lumia – ο λόγος για τον οποίο θεωρητικά η Microsoft επένδυσε στη Nokia… αλλά η “κατάρα” των αποτυχημένων εξαγορών ή συγχωνεύσεων στο χώρο της τεχνολογίας “ξαναχτύπησε”.

Ο διευθύνοντας της Microsoft στο μήνυμά του προς τους υπαλλήλους της εταιρείας υπογράμμισε πως κινητά με το λειτουργικό της σύστημα θα συνεχίσουν να πωλούνται, αλλά πως η προσέγγιση αλλάζει: θα μειωθεί δραστικά ο αριθμός των νέων συσκευών που προωθούνται και η εταιρεία θα επικεντρωθεί σε προτάσεις που είτε απευθύνονται σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις, είτε είναι απολύτως κορυφαίες (αυτές που αποκαλούμε hero devices), είτε θα είναι άκρως προσιτές.


Με στοιχεία από το http://www.spinningsm.gr/