Διευκρινίσεις για τα μέτρα που προτείνει στους δανειστές δίνει το Μαξίμου δια ανεπίσημου κυβερνητικού σημειώματος.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: "Με τη νέα πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης:


  • - Διατηρείται ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά.
  • - Αναστέλλεται η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.
  • - Το νέο πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις θα ψηφιστεί το φθινόπωρο του 2015.
  • - Δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ για το γάλα, τα φαρμακεία, το ψωμί και τις Κυριακές.
  • - Δεν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Σειρά μέτρων που προτείνουν οι θεσμοί δεν θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά σταδιακά, ώστε η κυβέρνηση να βρει ισοδύναμα μέτρα για την αντικατάστασή τους".

Σύμφωνα με άλλες πηγές, "κλειδί" για το εάν θα υπογραφεί τελικά συμφωνία αποτελεί η πιο κρίσιμη στην ιστορία της χώρας συνεδρίαση του Eurogroup.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως εάν κλείσει η συμφωνία, τότε ενδέχεται η κυβέρνηση να αποσύρει το δημοψήφισμα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται με δημόσιες τοποθετήσεις τους, ολοένα και περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.