Μετά το σύστημα PayPal, τα Capital Controls “έκοψαν” και το iTunes/App Store από την Ελλάδα! Κι αν κάποιος σπεύσει να πει “και τι με νοιάζει εμένα, θα ζήσω χωρίς applications, κάνει λάθος!

 

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε όλο και περισσότερο, στα social media, πως “δε με νοιάζει για το όριο ανάληψης, γιατί δεν… έχω χρήματα”, ή “και τι έγινε που κόπηκε το Pay Pal; Εγώ, ούτως ή άλλως δεν το χρησιμοποιούσα”!

Όλοι αυτοί, όμως, δεν καταλαβαίνουν πως όσες μικρομεσαίες εταιρίες, ή και μεμονωμένοι προγραμματιστές ασχολούνταν με τη δημιουργία ιστοσελίδων, πλέον, κινδυνεύουν να σταματήσουν την δραστηριότητά τους! Κι αυτό επειδή όλοι αυτοί “κατέβαζαν” εφαρμογές πληρώνοντας σε εταιρίες των ΗΠΑ, ή του Πακιστάν και της Ινδίας είτε με πιστωτικές, είτε με Pay Pal!

Λόγω της επιβολής των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls), αναφέρει η PayPal, η χρηματοδότηση του ψηφιακού πορτοφολιού της PayPal από ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και οι διασυνοριακές συναλλαγές που χρηματοδοτούνται από κάθε είδους κάρτες ή τραπεζικούς λογαριασμούς, αποτελούν μη διαθέσιμες ενέργειες αυτή τη στιγμή.

Η ανακοίνωση:

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές. Λόγω των πρόσφατων αποφάσεων των ελληνικών αρχών σχετικά με τα capitalcontrols, η χρηματοδότηση του ψηφιακού πορτοφολιού της PayPal από ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και οι διασυνοριακές συναλλαγές που χρηματοδοτούνται από κάθε είδους κάρτες ή τραπεζικούς λογαριασμούς, αποτελούν μη διαθέσιμες ενέργειες αυτή τη στιγμή.

Απόπειρες πληρωμών δύνανται επίσης να μην γίνονται δεκτές από την εκδούσα αρχή της κάρτας ή από τα τραπεζικά ιδρύματα. Άλλες υπηρεσίες της PayPal, όπως η λήψη πληρωμών, παραμένουν ενεργές. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε πλήρως τους αξιότιμους πελάτες μας στην Ελλάδα, όπως πράττουμε άλλωστε εδώ και πάνω από μία δεκαετία στην χώρα».

Επίσης, όπως φαίνεται, οι Έλληνες χρήστες iTunes και App Store δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αγορές, λόγω του ότι δεν γίνονται αποδεκτές οι Ελληνικές πιστωτικές κάρτες. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα δωρεάν applications…