Στα δύο οι εφημερίδες σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015. Υπάρχουν αυτές που στο τελεσίγραφο μας προετοιμάζουν για το μεγάλο “όχι” και το δρόμο εκτός ευρώ και αυτές που επιμένουν να βρεθεί λύση εντός Ευρώπης. Υπάρχουν, πάντως και οι … άλλες.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τελευταία ευκαιρία

“Την ελληνική πρόταση στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με στόχο την εξασφάλιση της ρευστότητας και μια βιώσιμη συμφωνία, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε πως «υπάρχει πολιτική βούληση για ένα νέο ξεκίνημα». Διχασμένοι παρουσιάστηκαν αρχικά οι ηγέτες της ευρωζώνης απέναντι στις ελληνικές προτάσεις Η βάση για την πολιτική συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί την Κυριακή στη Σύνοδο Κορυφής”, γράφει η εφημερίδα.

ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Ύποπτα εμβάσματα

Σύμφωνα με την εφημερίδα “η κυβέρνηση προτίθεται να βάλει χέρι στα 300 δισ. ύποπτων εμβασμάτων, τα οποία την περίοδο 2000-2009 πολιτικοί, μιντιάρχες και επιχειρηματίες, αφού λεηλάτησαν την χώρα και κατέστρεψαν τον κόσμο, «παρκάρισαν» σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Είμαστε ακόμα ζωντανοί»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ζωντανή παραμένει η Ελλάδα, τουλάχιστον έως το βράδυ της Κυριακής! Παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης των Ελλήνων, διαψεύστηκαν όσοι υποστήριζαν ότι η Ευρώπη θα έκλεινε την πόρτα στην Ελλάδα και ούτε καν θα συζητούσε με την κυβέρνηση μετά το όχι» στο δημοψήφισμα. Η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής έληξε με ένα αυστηρό τελεσίγραφο, άφησε όμως το περιθώριο στην κυβέρνηση να πετύχει την πολυπόθητη «λύση» τις επόμενες πέντε ημέρες»

ΕΘΝΟΣ: «Συμφωνία ή Grexit»

Η εφημερίδα σημειώνει: «η τύχη της χώρας κρίνεται εντός 48 ωρών μετά το χθεσινό τελεσίγραφο των Ευρωπαίων για την άμεση κατάθεση πακέτου προτάσεων της Αθήνας, ώστε να επιτευχθεί διετής συμφωνία και να αποτραπεί την ύστατη ώρα η έξοδος από το ευρώ. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και ο πρόεδρος της Κομισιόν ξεκαθάρισαν πως αν δεν επέλθει συμβιβασμός την Κυριακή, η Σύνοδος Κορυφής θα λάβει αποφάσεις για το λεγόμενο «μαύρο σενάριο» ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Άγιος Παΐσιος: Λίγα τα ψωμιά της σιωνιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχει “προφητεία” του Αγίου Παΐσιου, η οποία αναφέρει “Η ΕΟΚ είναι το κράτος του Ισραήλ! Λίγα όμως είναι τα ψωμιά της... Στην Ιταλία θα παρουσιασθεί ένας νέος Μουσολίνι, στη Γερμανία ένας νέος Χίτλερ και η ΕΟΚ θα διαλυθεί! Η ΕΟΚ δεν έχει καμία σχέση με την Αμερική. Η Αμερική μοιάζει μ' έναν αργαλειό, που αφομοιώνει όλα τα κουρέλια, ενώ στην ΕΟΚ υπάρχουν αντιτιθέμενα και διαπλεκόμενα συμφέροντα”.

“τέτοια στυγνή δικτατορία μόνον ο διάβολος μπορούσε να σκεφτεί”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ελλάδα SOS»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μνημόνιο για παραμονή στην ΕΕ. Δραχμή και τριτοκοσμική Ελλάδα. Οι εγκληματικοί χειρισμοί του Τσίπρα φέρνουν τη χώρα ένα βήμα πριν από την καταστροφή. Και ο πρωθυπουργός στον… κόσμο του δηλώνει πως «η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα, είμαι χαρούμενος από τις τοποθετήσεις των συναδέλφων» ».

ΕΣΤΙΑ: «Σήμερα αίτημα της Ελλάδος για χρηματοδότηση»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «αίτημα για νέα, διπλή χρηματοδότηση αναμένεται να καταθέσει σήμερα η ελληνική κυβέρνησις. Μετά τις χθεσινές πολύωρες, αλλά χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα, συνεδριάσεις του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα καλείται σήμερα να παρουσιάσει επίσημα τις τελικές της προτάσεις και μαζί το αίτημα για χρηματοδότηση».

Η ΑΥΓΗ: «Αγώνας 5 ημερών για οριστική λύση»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «αισιόδοξες πινελιές με μαύρο φόντο αποτύπωσε η χθεσινή σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα για μια οριστική λύση στο «ελληνικό δράμα» έως την Κυριακή, με την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας –πακέτο για όλα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Θέλουν παράδοση άνευ όρων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το πιο σκληρό πρόσωπό τους δείχνουν στην Ελλάδα οι δανειστές, αγνοώντας την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και τη συναίνεση των πολιτικών αρχηγών. Ο Ζ-Κ. Γιούνκερ το δήλωσε ευθέως: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει έτοιμο σχέδιο για Grexit. Από κοντά η Α. Μέρκελ, που είπε πως «οι απαιτήσεις των 18 έχουν γίνει πιο πιεστικές. Μόνο ο Φρ. Ολάντ τόνισε πως «η Γαλλία θέλει την Ελλάδα στην ευρωζώνη» ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ευρώ ή δραχμή την Κυριακή»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «αντιμέτωπος με το ρητό και ομόθυμο μήνυμα των εταίρων ότι στη νέα Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής ή θα επικυρωθεί συμφωνία που θα προβλέπει νέα μέτρα που θα υπερβαίνουν την τελευταία πρόταση των θεσμών ή η χώρα θα οδηγηθεί στη δραχμή βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σκληρά μέτρα εδώ και τώρα

“Οι ηγέτες της EE και εκπρόσωποι θεσμών έκαναν σαφές ότι αναμένουν από την Αθήνα να καταθέσει μέχρι την Πέμπτη προτάσεις για μέτρα πάνω από εκείνα που περιείχε το πακέτο Πουνκέρ. Ξεκαθάρισαν ακόμη ότι η συζήτηση αφορά ένα τρίτο πακέτο στήριξης, για το οποίο θα αποφασίσουν και τα 28 κράτη-μέλη σε νέα σύνοδο κορυφής, την Κυριακή”, τονίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κάλεσμα στον αγώνα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μνημόνια»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «οι οικονομικές και πολιτικές διεργασίες που ακολούθησαν την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά, τον αντιλαϊκό, ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ, τη βαθιά ανισομετρία της, τους οξυμένους ανταγωνισμούς της».

ΤΑ ΝΕΑ: «Γαλλικός καφές για συμφωνία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε συμφωνία παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη προσανατολίζεται η κυβέρνηση μετά τη χθεσινή κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δανειστές έθεσαν το δίλημμα νέο Μνημόνιο ή Grexit. Σύμφωνα με την καγκελάριο Μέρκελ, τα μέτρα θα είναι σκληρότερα από τα αρχικώς προτεινόμενα».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο «πόλεμος» των 5 ημερών για βιώσιμη συμφωνία

Η εφημερίδα επισημαίνει τα εξής σημεία: “«Έσπασε τα τηλέφωνα» ο Ομπάμα -Για «πολυετές πρόγραμμα» μιλά η Μέρκελ - Γαλλία-Ιταλία διαφοροποιούνται από το Βερολίνο - Τσίπρας: Θέλουμε οριστική λύση μακριά απ’ το Grexit”.

ESPRESSO: Η πιο σπάταλη γυναίκα της Ευρωζώνης

Η εφημερίδα επικαλείται δημοσίευμα αμερικάνικου περιοδικού για τη Γιάννα Αγγελοπούλου και γράφει: “Πούρα, κότερα, μαργαριτάρια και Chanel or μια Ελλάδα βυθισμένη στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η Γιάννα Αγγελοπούλου είναι «big spender* και αυτό φαίνεται”!

KONTRA NEWS: «Ο Αλέξης θα κερδίσει τον πόλεμο και στην Ευρώπη»

Η εφημερίδα γράφει ότι «θα κερδίσει τον πόλεμο και στην Ευρώπη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σύμφωνα με το εγκυρότερο περιοδικό της Γερμανίας «Spiegel» από πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει εξελιχθεί σε ηγέτη με παγκόσμια ακτινοβολία, παρά τα εμπόδια που προσπαθούν να του στήσουν ως την τελευταία στιγμή οι ξένοι τοκογλύφοι».

SPIRTO: Γιατί ο Κοντομηνάς “ξήλωσε” τη Στάη

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “στην τηλεόραση, το «θύμα» της Κυριακής ήταν η Έλλη Στάη,
που φαίνεται πως την πλήρωσε με την απόλυσή της τόσο για τα μη ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης όσο και για τον τρόπο που χειρίστηκε χους καλεσμένους σε μια Βραδιά γεμάτη ένταση και πολλούς καβγάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλομέτοχος του ALPHA Δημήτρης Κοντομηνάς πήρε την απόφαση ίο ίδιο βράδυ και έδωσε εντολή να μην ανανεωθεί η σύμβαση που είχε υπογράψει η δημοσιογράφος”.

STAR PRESS: Λάδωσε για να αλλάξει την ηλικία της

Η εφημερίδα αναφέρεται σε περίπτωση ηλικιωμένης από την Κάλυμνο που, όπως λέει, αποπειράθηκε να χρηματίσει με 15.000 ευρώ αστυνομικό για να μειώσει, κατά 10 χρόνια, την ηλικία της, στην ταυτότητά της…

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Την Κυριακή η απόφαση για συμφωνία ή Grexit»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σαφές τελεσίγραφο για συμφωνία ή Grexit εντός των επόμενων 24ωρων και με χρονικό ορόσημο τη νέα Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή –αυτή τη φορά με τη συμμετοχή και των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης- δόθηκε χθες στον Αλ. Τσίπρα από τους Ευρωπαίους ηγέτες».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Μνημόνιο ή Grexit»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η Κυριακή, 12η Ιουλίου, είναι η ημέρα κατά την οποία η Ελλάδα θα συναντηθεί με την Ιστορία. Η έκτακτη σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης κατέληξε χθες σε ένα σαφές και αυστηρά προσδιορισμένο χρονικό πλαίσιο, εντός του οποίου θα δοθεί οριστική λύση στο 'ελληνικό ζήτημα'».