Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπέγραψαν κείμενο ζητώντας από τον υπηρεσιακό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη να παραμείνει επικεφαλής της παράταξης.


Ανάμεσα στους βουλευτές που δεν επιθυμούν -για την ώρα- αλλαγή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται πρωτοκλασσάτα στελέχη, όπως ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Απόστολος Βεζυρόπουλος και ο Μάνος Κόνσολας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, 48 βουλευτές, από τους 76 που απαρτίζουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ζητούν εγγράφως από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να παραμείνει στο «τιμόνι» της ΝΔ. Οι υπογραφές συλλέγονται ως αντίδραση στις πληροφορίες που διακινήθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο και ήθελαν τον κ. Μεϊμαράκη να δρομολογεί διαδικασίες για την εκλογή του επόμενου αρχηγού του κόμματος για τις 30 Αυγούστου.

Ο ίδιος εμφανίζεται να θέλει να «απαλλαγεί» από τα καθήκοντα που ανέλαβε, όσο αισθάνεται ότι υπάρχουν αμφισβητήσεις αλλά συνεργάτες του διευκρινίζουν ότι εφόσον μια ισχυρή πλειοψηφία μελών του ανώτερου κομματικού οργάνου της γαλάζιας παράταξης, αλλά και παράγοντες με ειδικό βάρος, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ταχθούν υπέρ της παράτασης της θητείας του, ο κ. Μεϊμαράκης θα παραμείνει στο κομματικό τιμόνι.