Δ. Μάρδας: Τι μέλλει γενέσθαι με τις τράπεζες

Απόψε η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λειτουργία των τραπεζών. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το περιεχόμενο των θυρίδων και δεν αντιμετωπίζουν κανένα κίνδυνο.


Διευκρινίσεις για τον τρόπο διενέργειας τραπεζικών συναλλαγών σήμερα και το τι μέλλει γενέσθαι από αύριο που λήγει η τραπεζική αργία, η οποία είχε επιβληθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την περασμένη εβδομάδα, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, με δηλώσεις του το πρωί στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Μάρδας επανέλαβε ότι σήμερα λειτουργούν περί τα 1.120 υποκαταστήματα τραπεζών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που δεν έχουν κάρτα και δεν έχουν λάβει τα 120 ευρώ που μπορούσαν να πάρουν από τους λογαριασμούς τους. 

Εξήγησε όμως πως 120 ευρώ μπορούν να πάρουν μόνο όσοι δεν τα πήραν την περασμένη εβδομάδα και όχι εκ νέου όλοι οι συνταξιούχοι για τη νέα εβδομάδα. Επίσης θα εκτελούνται και όλες οι τραπεζικές συναλλαγές που προβλέφθηκαν τις περασμένες μέρες.

Σε ό,τι αφορά όμως τα ερωτήματα για το τι θα γίνει από αύριο με τις τράπεζες, τα όρια αναλήψεων και άλλα συναφή ζητήματα, παρέπεμψε στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί απόψε, μετά από την ενημέρωση που θα γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδας και τις εξελίξεις που αναμένονται αναφορικά με τη στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας ενδέχεται να λάβει αποφάσεις σήμερα για τον ELA.

Σε ερώτηση για το θέμα που προέκυψε με τις τραπεζικές θυρίδες, μετά τις δηλώσεις της κ. Βαλαβάνη, διευκρίνισε πως η απόφαση να μην υπάρχει πρόσβαση σε αυτές ελήφθη για λόγους ισονομίας, καθώς πρόσβαση θα μπορούσαν να έχουν μόνο οι κάτοχοι θυρίδων στα 1.120 υποκαταστήματα που παραμένουν ανοιχτά και όχι όλοι οι υπόλοιποι. Παράλληλα διαβεβαίωσε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το περιεχόμενο των θυρίδων και δεν αντιμετωπίζουν κανένα κίνδυνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια