Προειδοποιήσεις προς τους εταίρους μας στην Ε.Ε. απηύθυνε, στο… μικρό λόγο που έβγαλε, με την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

Αφού μίλησε για “ιστορική μέρα”, για το λαό που “έστειλε μήνυμα ότι δεν τρομοκρατείται και δεν απειλείται”, πρόσθεσε:

“Πρόκειται για μια μεγάλη μέρα. Είναι η επόμενη της Μεταπολίτευσης, όπου το σύνολο των δημοκρατικών κομμάτων δίνουμε τη δύναμη στον πρωθυπουργό της χώρας να μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτεί εξ ονόματος όλου του ελληνικού λαού και των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων”.

Έριξε, δε, το βάρος για συμφωνία στους Ευρωπαίους: “Είναι στα χέρια τις Ευρώπης να αντιληφθεί ότι η λύση, που είναι επιθυμία του συνόλου και του πολιτικού κόσμου και του ελληνικού λαού, πρέπει να βρεθεί άμεσα ώστε να μπει η χώρα ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας”, τόνισε.

Πρόσθεσε, απαντώντας σε ερωτήσεις, ότι “η συμφωνία είναι μονόδρομος” κι έκανε λόγο για μια “συμφωνία με αποκατάσταση της ρευστότητας, με αναπτυξιακό πακέτο, με μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν”

Στην ερώτηση για το αν περιλαμβάνεται κούρεμα χρέους στη συμφωνία, απάντησε:

“Και για το χρέος υπάρχει αναφορά. Από τη στιγμή που υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν πίσω”.