amanatidis_skai_20150707_01«Το “’'όχι” του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της Κυριακής αφορούσε την πρόταση των δανειστών- που δεν πρόσφερε λύση στο ζήτημα του χρέους και προέβλεπε συνέχιση της μνημονιακής λιτότητας, εις βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων και των ανέργων».

 

Αυτό δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον SKAI ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Γιάννης Αμανατίδης, προσθέτοντας ότι «την επίδραση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος θα την διαπιστώσουμε  τις επόμενες μέρες ή και μήνες».

Ο κ. Αμανατίδης υποστήριξε ότι για το κλείσιμο των τραπεζών δεν ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση, αλλά η αδιαλλαξία της ΕΚΤ, η οποία κινήθηκε αντίθετα στις αρχές της και με πολιτικές σκοπιμότητες, αποδεικνύοντας ότι επιδίωξη των σκληροπυρηνικών κύκλων εντός και εκτός της Ελλάδας ήταν η υλοποίηση της «αριστερής παρένθεσης».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πηγαίνει σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής με δύο ισχυρά όπλα: την απόφαση του δημοψηφίσματος και τη δήλωση των πολιτικών αρχηγών στα τέσσερα σημεία, έτσι όπως εκφράστηκαν στο χθεσινό συμβούλιο, η οποία προβλέπει ρητά μια κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη λύση, την άμεση αποκατάσταση του τραπεζικού συστήματος, λύση για το χρέος και εμπροσθοβαρές πακέτο ανάπτυξης.

Τέλος, εκτίμησε ότι στη σημερινή Σύνοδο θα υπάρξει απόφαση ή θα δρομολογηθεί θετική λύση για την Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια, με άμεσο κίνδυνο την κατάρρευση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.