Την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε, πριν από λίγο, ο Ρούντι Ρινάλντι.

 

Όπως είπε: «Έχει τεράστια ευθύνη το Μαξίμου και ο Αλέξης Τσίπρας και δεν μπορώ να είμαι στα καθοδηγητικά όργανα. Κάτι δεν πάει καλά σ” αυτή την κατάσταση. Άκουσα το Φίλη και θα πάω κι εγώ σε ένα λαϊκισμό , για τα…κωλομακαρόνια και θέλω να πάω να του πω ότι κόσμος το πληρώνει με κόστος. Άλλα είπαμε στον κόσμο και μας εμπιστεύθηκε. Πληγώθηκε η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το λαό. Η γραμμή να μειώσουμε τις επιπτώσεις δείχνει ότι ωραιοποιούμε την κατάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται ως κόμμα, αυτή η πολιτική δεν εξυπηρετεί τις υποτελείς τάξεις και αυτό δεν είναι δουλειά της Αριστεράς».

Ο Ρινάλντι ανήκει στους σκληρούς του ΣΥΡΙΖΑ των οποίων «Ευαγγέλιο» είναι το πεντάπτυχο: ακύρωση του Μνημονίου και των μνημονιακών νόμων, καταγγελία των επαχθών όρων της δανειακής σύμβασης, διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, αλλαγή φορολογικής πολιτικής.

Ο Ρινάλντι ως μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν συντονιστής της μέχρι την 2η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Απρίλιο του 2009. Στις προ-προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Παραιτήθηκε στις 21 Ιουλίου 201. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δήλωσε: “Η παραίτησή μου είναι αποτέλεσμα μιας πορείας και κάποιων εκτιμήσεων που κατά καιρούς έχω διατυπώσει. (…) Η Π.Γ. δεν λειτουργούσε πέρα από κάποιες ενημερώσεις που γίνονταν, υπήρχε αδιαφορία για όσα λέγονταν σε αυτό το όργανο”.

Στέλεχος του μεταπολιτευτικού φοιτητικού κινήματος μέσα από τις γραμμές της ΠΠΣΠ, διετέλεσε μέλος του KΣ της EΦEE.

Πήρε μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις, πολιτικές μάχες και καμπάνιες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, καθώς και στις διεργασίες του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος της Ελλάδας και είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ) που είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Τρία μέλη της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ), εξελέγησαν βουλευτές με τον συνδυασμό ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Πρόκειται για τους Βασίλη Χατζηλάμπρου (Αχαΐα), Βασίλη Κυριακάκη (Φθιώτιδα) και Δημήτρη Κοδέλα (Αργολίδα).

Ασχολήθηκε δραστήρια στον εκδοτικό χώρο με τις εκδόσεις A/συνεχεια και σήμερα είναι διευθυντής της εφημερίδας «Αριστερά!».

Είναι παντρεμένος με τη Γιάννα Γιαννουλοπούλου και έχουν μια κόρη, τη Ρίνα.