Στην Τούμπα, απόψε, λοκομοτίβα ήταν ο ΠΑΟΚ. Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε: Λοκομοτίβα σημαίνει ατμομηχανή. Και η ατμομηχανή του Δικεφάλου απόψε είχε τόση δύναμη που παρέσυρε και διέλυσε την ομάδα από το Ζάγκρεμπ.

 

Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν τεράστια. Είχε φανεί και στον πρώτο αγώνα, όπου ο ΠΑΟΚ έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, αλλά με δυο επιθέσεις η Λοκομοτίβα είχε πετύχει δυο γκολ. Στην Τούμπα δεν είχε τύχη.

Σα χαμένοι ήταν οι Κροάτες με το που μπήκαν στο γήπεδο. Πότε χάζευαν τον κόσμο, πότε τα… τσαλιμάκια των παικτών του ΠΑΟΚ στην προθέρμανση, έδειχναν πως δε θα άντεχαν και πολύ. Αλλά ούτε κι ο πιο φανατικός οπαδός του Δικεφάλου δεν περίμενε ότι η Λοκομοτίβα θα διαλυθεί μέσα σε δύο λεπτά. Τόσα χρειάστηκαν για να ξεκλειδώσει, για πρώτη φορά, με τον Λούκας, ο ΠΑΟΚ, την Κροατική άμυνα.

Βροχή οι ευκαιρίες, βροχή και τα γκολ: Με 3-0 στο ημίχρονο, 6-0 τελικό, όποιος είχε επιλέξει ακριβές σκορ ήταν ο τυχερός… Ούτε σε μία στιγμή δεν αντέδρασαν οι φιλοξενούμενοι. Πελαγοδρομούσαν στην άμυνα, ήταν λίγοι στην επίθεση. Έψαχναν χώρους μπροστά και δεν έβρισκαν, ενώ πίσω έφθασαν στο σημείο ο… ένας να πατάει τον άλλον μέσα στα καρέ.

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με κάθετες μπαλιές, με ανοίγματα από τα άκρα, με κοντινές πάσες, με μακρινές ψηλοκρεμαστές, όπως ήθελε. Μόνο αρνητικό στην ομάδα του Τούντορ, το ότι οι παίκτες του… τσατίζονταν εύκολα ο ένας με τον άλλον. Ενδεικτικό, πάντως, του πάθους που υπήρχε για το παιχνίδι, γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έψαχνε, απλώς, την πρόκριση. Έψαχνε τρόπο να ξεπλύνει τις ασχήμιες της περσινής χρονιάς. Έκανε σάκο του μποξ τη Λοκομοτίβα, για να εξιλεωθεί στα μάτια των οπαδών του που, για άλλη μία φορά, ήταν εκεί, στα τσιμέντα (ή, αν θέλετε, στα… καρεκλάκια) της Τούμπας, πιστοί στην αγαπημένη τους ομάδα. Αν έχει ανάλογη συνέχεια, θα τους ξανακερδίσει… Γιατί καλή η νίκη με 6-0, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε βρει έναν εύκολο αντίπαλο.

Για την ιστορία:

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΣΚΟΡΕΡ: 3' Λούκας, 7', 84' Μακ, 14' Πέλκας, 34' Κίτσιου, 59' αυτ. Αντριάσεβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζίστρα (Πορτογαλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 15' Κίτσιου, 29' Τζιόλης, 73' Λούκας – 40' Λέκο, 45' Μπεγκόνια

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Κίτσιου, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κάτσε, Τζιόλης (46' Μαντούρο), Μακ, Λούκας (82' Μυστακίδης), Πέλκας, Κουλούρης (60' Ρατς)

Λοκομοτίβα: Ζελένικα, Μπάρτολετς, Μρτσέλα, Πρένγκα (25' Μίσιτς), Μπρούσιτς, Λέκο (46' Ντολεζάλ), Μπεγκόνια, Αντριάσεβιτς, Κόλαρ, Σόβσιτς, Μάριτς (56' Καπάν)