peripoliko_08“Ξάφριζαν” χρυσαφικά από χονδρεμπόρους κοσμημάτων της Θεσσαλονίκης! Τους παρακολουθούσαν κι όταν, εκείνοι, πάρκαραν τα οχήματά τους για να επισκεφθούν κάποιν πελάτη, ή να επιστρέψουν σπίτι τους, “χτυπούσαν” κι έφευγαν!

 

Ο λόγος για τετραμελή σπείρα κλεπτών, επικεφαλής της οποίας ήταν 30χρονος ο οποίος ενέχεται και σε ληστείες εμπόρων της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν, ακόμη, δυο Έλληνες ηλικίας 33 και 35 χρόνων και μια 34χρονη Ελληνίδα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών άρχισαν το Δεκέμβριο του 2014. Τότε, οι δράστες, εντόπισαν 45χρονο έμπορο κοσμημάτων και τους συνεργάτες του, να δειγματίζουν το εμπόρευμά τους σε κεντρικά κοσμηματοπωλεία της Θεσσαλονίκης. Άρχισαν να παρακολουθούν τους εμπόρους κι έμαθαν απέξω τα δρομολόγια και τις συνήθειές τους.

Χρησιμοποίησαν κινητά τηλέφωνα που ήταν δηλωμένα στα ονόματα ανυποψίαστων αλλοδαπών για να συνεννοούνται και να καταγράφουν το δρομολόγιο, χωρίς οι έμποροι να καταλάβουν ότι παρακολουθούνταν, αφού ο καθένας από τους δράστες αναλάμβανε άλλο τμήμα του δρομολογίου για να καταγράψει. Όταν οι έμποροι πάρκαραν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους και στο πορτ μπαγκάζ (σε ειδική κρύπτη) του οποίου είχαν τα δείγματα των χρυσαφικών που δειγμάτιζαν, το διέρρηξαν κι έκλεψαν κοσμήματα αξίας 300.000 ευρώ, 2.200 ευρώ σε μετρητά, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων.

Ο 30χρονος κρατείται ήδη στη φυλακή κατηγορούμενος για σωρεία ληστειών και διακεκριμένων κλοπών. Ήταν μέλος εξαμελούς σπείρας που παρακολουθούσαν τους εμπόρους της Λαχαναγοράς, ορμούσαν πάνω τους και τους άρπαζαν τις τσάντες με τις εισπράξεις των εταιρειών τους(με λεία άνω των 122.000 ευρώ)! 

Και τα τέσσερα μέλη της σπείρας που “χτυπούσε” εμπόρους χρυσαφικών είναι… παλιοί γνώριμοι της Ασφάλειας: Έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές και σε βάρος τους έχουν σχηματιστεί πλήθος δικογραφιών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.