Μια ολόκληρη πολυκατοικία, στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης της Θεσσαλονίκης, είχε μπει στο στόχαστρο της σπείρας των Βουλγάρων διαρρηκτών με τα… ξυλαράκια!

 

Ο λόγος για την σπείρα διαρρηκτών από τη γειτονική Βουλγαρία που εξαρθρώθηκε πριν τέσσερις ημέρες από την Αστυνομία. Οι Βούλγαροι διαρρήκτες συνήθιζαν να τοποθετούν μικρά κομμάτια ξύλου στις χαραμάδες των θυρών ασφαλείας των διαμερισμάτων, για να διαπιστώνουν αν υπήρχε κάποιος μέσα ή αν οι ένοικοι απουσίαζαν σε διακοπές (τα ξυλαράκια θα μετακινούνταν με το άνοιγμα της πόρτας και δε θα γεννούσαν υποψίες στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων).

Όταν έγινε γνωστός ο τρόπος δράσης της σπείρας, ένοικος πολυκατοικίας στην παραλιακή λεωφόρο, που είχε βρει, πριν λίγες μέρες, ένα τέτοιο κομμάτι ξύλου, ειδοποίησε την Αστυνομία. Από την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι η σπείρα των Βουλγάρων είχε… σημαδέψει με αυτόν τον τρόπο όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, οι ένοικοι των οποίων, στην πλειοψηφία τους, απουσίαζαν για διακοπές!

Επιπλέον, εντοπίστηκαν ακόμη τρία θύματα της σπείρας, τις ισάριθμες κατοικίες των οποίων διέρρηξαν τα μέλη της σπείρας, στο κέντρο της, παραβιάζοντας τις πόρτες ασφαλείας με ειδικό εξοπλισμό που διέθεταν. Από το εσωτερικό των διαμερισμάτων έκλεψαν πλήθος κοσμημάτων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η δικογραφία συμπληρώθηκε με τα νέα στοιχεία και στάλθηκε στον εισαγγελέα.

Διαβάστε ακόμη:

 

Βούλγαροι διαρρήκτες σημάδευαν με… ξυλάκια τα διαμερίσματα–στόχους! (φωτογραφίες)