Στο σπίτι του, στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, παρέα με την αγαπημένη σύζυγό του Ελένη, πέρασε τις πρώτες ώρες, εκτός φυλακής, ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που αποφυλακίστηκε, σήμερα, για λόγους υγείας.

 

Έξω από τις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών, όπου κρατούνταν, τον ανέμενε, με ένα μικρό Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, η σύζυγός του Ελένη. Κρατώντας έναν σάκο με τα προσωπικά του αντικείμενα, ο Β. Παπαγεωργόπουλος, κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητο, αγκάλιασε τη γυναίκα του και, στη συνέχεια, έκανε μια σύντομη δήλωση στους δημοσιογράφους που περίμεναν κάτω από τον καυτό ήλιο:

«Με αδίκησαν όσο ελάχιστους ανθρώπους. Παρέμεινα στη φυλακή δύο χρόνια, πέντε μήνες και μία ημέρα, απολύτως άδικα. Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή σήμερα έξω, ελεύθερος, χάρη στον ευεργετικό νόμο του κ. Παρασκευόπουλου. Διατηρώ την εμπιστοσύνη μου στην ελληνική Δικαιοσύνη και θέλω να πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η ελληνική Δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει την τιμή και υπόληψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης» τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος στις πρώτες δηλώσεις μετά την αποφυλάκισή του.

Σε ερώτηση για το πώς ήταν το διάστημα μέσα στη φυλακή, απάντησε: «θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε».


Η φωτογραφία είναι του Γιάννη Αρβανιτίδη, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ