συνάντηση δημάρχου με εργαζόμενουςΑπό ίδιους πόρους καταβάλει χρήματα προς τους συμβασιούχους εργαζόμενους στις κοινωνικές του δομές, ο δήμος Θέρμης. Αυτό υπογράμμισε προς τους εργαζομένους των προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. που είναι απλήρωτοι, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

 

Οι εργαζόμενοι στις δομές που υλοποιούνται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. (Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ) συναντήθηκαν, σήμερα, με το δήμαρχο, καθώς βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή των δόσεων προς τους δήμους έχουν ως αποτέλεσμα την πολύμηνη καθυστέρηση στην πληρωμή των εργαζομένων. Παρότι οι περισσότεροι δήμοι έχουν καλύψει με ίδιους πόρους μέρος των δεδουλευμένων το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο.

Ειδικά για τους εργαζομένους σε δομές του δήμου Θέρμης έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα η μισθοδοσία τεσσάρων μηνών, ενώ στις αρχές Αυγούστου θα καταβληθεί η μισθοδοσία ενός ακόμη μήνα από πόρους του δήμου.

Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τους εργαζομένους για τις ενέργειες που έκανε τόσο ο δήμος Θέρμης όσο και τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης για την ανάδειξη του προβλήματος και την στήριξη των εργαζομένων. Και οι δυο πλευρές υπογράμμισαν πως, αν δε λυθεί το πρόβλημα, αυτό θα οξυνθεί από τον Σεπτέμβριο μέσα από την εφαρμογή της νέας προκήρυξης των κοινωνικών προγραμμάτων –αν, φυσικά, υπάρξει νέα προκήρυξη...

Στη συνάντηση παράστησαν από την πλευρά του δήμου και η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Άννα Μίχου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ» Φάνης Καρκατζούνης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαγκάρης.