Τι γίνεται, σήμερα, στη Βουλή–Η προειδοποίηση Τσίπρα

Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος συζητείται, σε κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, η συζήτηση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τους εταίρους.

 

Στο εισαγωγικό σημείωμά του προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς ζητεί να ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια σήμερα 22 Ιουλίου. Όπως αναφέρει το ν/σ «εντάσσεται στην άμεση δέσμη μέτρων που προβλέπονται ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας και περιλαμβάνει διατάξεις, η ψήφιση των οποίων είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της οριστικής συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

Η προειδοποίηση Τσίπρα

Η σημερινή διαδικασία αναμένεται να αποτελέσει μία δεύτερη δοκιμασία για την κυβέρνηση, μία εβδομάδα μετά την ψηφοφορία για το πρώτο πακέτο με τα προαπαιτούμενα, κατά την οποία καταγράφηκαν μεγάλες απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν όψει της νέας κρίσιμης ψηφοφορίας ο κ. Τσίπρας έστειλε χθες αυστηρό μήνυμα στους διαφωνούντες και κάλεσε όσους πιστεύουν ότι «το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το ‘σχέδιο Σόιμπλε’, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια ‘iou’ αντί για συντάξεις, να βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό».

Πριν από λίγο, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Ν. Κοντονής, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως, αν η κυβέρνηση “πέσει”, κατά την ψηφοφορία, από τους 120 βουλευτές, θα προσφύγει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αρχίσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Σχόλια