Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για άλλη μία φορά, άναψε φωτιές στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με την τοποθέτησή της στην επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το νομοσχέδιο το οποίο θεωρείται προαπαιτούμενο.

 

«Ως δικηγόρος δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω αυτό το νομοσχέδιο και ως πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω νομοσχέδια που κάνουν τη Βουλή διακοσμητική»  επισήμανε η κυρία Κωνσταντοπούλου στην τοποθέτησή της στο σχέδιο νόμου “επείγοντα μέτρα εφαρμογής του νόμου 4334/2015”.

«Τι κυβέρνηση της Αριστεράς είναι αυτή;», αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Zωή Κωνσταντοπούλου.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης, που άκουσαν την ομιλία της, υποστήριζαν πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πλέον αμφισβητεί στα ίσια τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και με όσα είπε, «του πέταξε το γάντι»! Αλλά και στέλεχος της κυβέρνησης, στο καφενείο της Βουλής, επισήμανε πως «δεν είναι δυνατό κάποιοι να το παίζουν επαναστάτες στις πλάτες του πρωθυπουργού»…

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό, η πρόεδρος της Βουλής απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με την οποία επισημαίνει ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες εισάγεται προς συζήτηση το σχετικό νομοσχέδιο "δεν εγγυώνται την τήρηση του Συντάγματος, τη θωράκιση της δημοκρατικής λειτουργίας, την άσκηση της νομοθετικής εξουσίας του Κοινοβουλίου ούτε την κατά συνείδηση ψήφο του βουλευτή.".

Στην ομιλία της επισήμανε ότι την επιστολή θα στείλει και στους προέδρους των υπόλοιπων κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που ενόχλησε ακόμη περισσότερο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούνται “κοντά” στο Μαξίμου.