Στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, ο Γάλλος ποδηλάτης, Νίκολας Ντιμπουά, ο οποίος ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος, επιχορηγούμενου από το Δήμο Παρισιού.


Στόχος του αθλητή είναι να συλλέξει πληροφορίες για τους τρόπους με τους οποίους προωθείται το ζήτημα της ποδηλατικής πολιτικής και της βιώσιμης κινητικότητας από Δήμους, τοπικούς συλλόγους και οργανισμούς. 

Τον Νίκολας Ντιμπουά, που έφτασε στη Θεσσαλονίκη νωρίς το μεσημέρι, υποδέχτηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις κυκλοφορίας, Γιώργος Δημαρέλος.

Ο Γάλλος ποδηλάτης έχει ήδη διασχίσει επτά χώρες της Ασίας (Ιαπωνία, Βιετνάμ, Λάος, Καμπότζη, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ινδία) και έχει ως στόχο να διανύσει συνολικά 10.000 Km και να επισκεφθεί 17 χώρες. Μετά από τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζει τη διαδρομή του προς τα Βαλκάνια και περνά στην Ιταλία για να καταλήξει στο Παρίσι.

Είναι, πάντως, άγνωστο αν ο συμπαθής Ντιμπουά διέσχισε τον ποδηλατόδρομο στο τμήμα της Αγίου Δημητρίου, όπου έχει μεταβληθεί σε πάρκινγκ, με την ανοχή του δήμου...